På Nordmøre Folkehøgskule gleder elevene seg til timene. Ikke minst til valgfagene, der tilbudet er enormt variert og fristende, - i følge elevene.

Marte Marie Schulz og Kaisa Svaler går på linja Filmproduksjon og har noen måneder ut i skoleåret funnet seg godt til rette på skolen. De har blitt gode venner og har valgt de samme valgfagene. Filmklassikere, Skriving og Foto. Tre fag som i stor grad utfyller og forsterker hovedfaget filmproduksjon.


Kaisa: Selv om vi selvsagt jobber med film hele tida i linjefaget er det veldig, veldig bra å få film i noe annet enn selve linjefaget også. I valgfaget Filmklassikere lærer vi alltid noe nytt. Det er bestandig en morsom digresjon fra læreren når han forteller om filmer og om virkemidlene som er brukt. Det åpner filmverdenen veldig selv om jeg har stor filminteresse fra før.


Marte: Ja, det får meg til å se og tenke på film på en ny måte. Jeg liker humoren til læreren godt, selv om han bommer av og til. Det er han nesten nødt til noen ganger. Når Steinar snakker seg bort i en digresjon til digresjonen om sjampo, ender det opp med at vi bare vil ha mer om sjampo. Og egentlig handler det hele tiden om hvordan å fortelle med film.
Og så gleder jeg meg allerede til nye valgfag. Kjempeflott at vi velger nye fag etter jul. Håper sminke kommer da.

Marte og Kaisa i skriving valgfag


Eivind Wiig Andersen er elev på Friluftsliv og har det første halvåret på skolen valgt helt andre valgfag enn hovedfaget. Avspenning, Gitar og Hybelmat er Eivinds valgfag fram til jul.

Eivind: Det er en veldig variert meny vi kan velge fag fra. Egentlig fantastisk bra. Alt fra musikk til kampsport og avspenning. Jeg liker faget avspenning spesielt godt. Det er fint å lære seg avspenningsteknikker og å kunne slappe av. Jeg bruker rett og slett å sovne. Men teknikkene funker bra å bruke ellers også når du er stressa.
Og så gleder jeg med til etter jul. Da velger vi nye fag og jeg ser fram til Ski valgfag og til Topptur.


Herman Taksrud Berg går Filmskuespiller og har valgfagene Filmklassikere, Styrketrening og Kung Fu i høstsemesteret.

Herman: Alle valgfagene her er gode. Selv liker jeg best når valgene gjør at du lærer og kan holde på med noe du ikke kan holde på med alene. Så filmklassikere har sånn sett vært enda mere vellykket enn styrketrening. Selv om jeg trengte litt veiledning der også.
I Kung Fu er det alltid like skummelt når Anders skal demonstrere. Jeg går og håper han ikke skal slenge meg veggimellom. Men, han gjør aldri det altså.