Vi i dagens samfunn tenker ikke så mye over at verden er større enn oss selv. Det valgte skolen å sette fokus på denne uka. Både morgensamlinger, kulturfag og vindu mot verden handlet om solidaritet og det å se andre enn seg selv. 

Vi begynte dagen med grøt og kaffelag!

Det hele avsluttet med en internasjonal dag på lørdag hvor vi fikk besøk av Surnadal Voksenopplæring og integrering. Voksne og barn fikk nyte denne dagen med mat og fantastiske aktiviteter, som både elever og lærere her på Nordmøre Folkehøgskule arrangerte. 

Noen av elevene samlet seg i gymsalen for å rigge opp til volleyballturnering. Her var det høyt engasjement både av elever, lærere og besøkende som kom for å bli kjent med oss og skolen. Musikken klang rundt i gymsalen, mens alle jublet for hvert et poeng og for hvert godt slag som ble utført. 

En annen aktivitet var lek for barn, hvor det ble arrangert leker for både store og litt mindre barn. Her storkoste både barna og elevene seg. Noen av elevene fikk virkelig kjørt seg i både driblekonkurranse og skumgummikrig mot barna. Det tar på å være rundt energiske barn i noen timer, men alle elevene gikk smilende ut av aktiviteten. 

I et annet rom, hvor de litt roligere barna oppholdt seg, var det satt fram et utvalg av kreative saker som perler, ark og fargestifter, lim og pappmasjé. Her fikk både store og små sitte og pusle med diverse ting mens de ble bedre kjent med hverandre. 

På sminkerommet var det fullt av folk som ville ha tips til både sminke
og hudpleie av våre flinke makeup-artister.

Man kan trygt si at både elever, lærere, ansatte og besøkende hadde en utrolig fin dag hvor man fikk muligheten til å bli bedre kjent med hverandre og gjøre noe litt annet i en ellers ordinær hverdag. 

Lørdag kveld avsluttet med en intern auksjon, arrangert av praktikantene, hvor inntektene gikk til Røde Kors Australia. Dette skapte mye engasjement blant elevene og vi fikk samlet inn 10 000kr totalt. 

Dagens samfunn har lett for å bli veldig egoistisk og selvsentrert og en uke med fokus på solidaritet har lært oss at det er viktig å se litt utenfor seg selv og fokusere på andre som kanskje trenger det. Alle kan ha godt av en uke med solidaritet og lære om en verden utenfor seg selv. 

Skrevet av Arvida Sofie Arnevik og Hanna Kjelland
Bilder av Sunniva Sandvik Ytterhaug, Arvida Sofie Arnevik, Hans Kristian Øvrum og Sondre Henriksen Johansen