Hjem / Skolen / Skoleturer

Skoleturer

På Nordmøre Folkehøgskule er det mye turvirksomhet. Våre to minibusser er flittig brukt til små og store turer i hverdagen. Friluftsliv spesielt, men også de andre linjene er mye på tur i nærområdet. På bytur, som for vår del betyr Trondheim, drar vi gjerne hele skolen. Det er godt å puste inn litt byluft en gang i blant. I byen kan vi rusle, shoppe eller gjøre andre byting. Og så benyttes byen til faglige ekskursjoner, konserter og til teaterbesøk.

Linjefagsturene varierer for de ulike linjene, men vi er opptatt av at alle turene skal ha et sterkt faglig innhold og skal gjennomføres så miljøvennlig som mulig. Alle våre linjeturer går til spennende destinasjoner i kulturverdensdelen Europa.

Sjekk hvert enkelt linjefag for å lese mer om linjefagturene.

Oppstartstur

I løpet av første eller andre skoleuke gjennomfører vi et bli-kjent opplegg der elevene grupperes på tvers av linjene. Hele skolen reiser på en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Vi drar gjerne til Trollheimen, et nasjonalt kjent fjellområde bare et steinkast (45 minutters busstur) fra skolen. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. 

Avslutningstur

Nest siste skoleuke drar vi igjen på nærområdetur i samlet flokk. Ettersom startturen er til fjells går avslutningsturen til fjorden. Igjen bare et stenkast fra skolen og igjen med lek og morro, bålkos og aktiviteter av ymse slag. Kanskje noe av det fineste du får være med på i løpet av hele skoleåret.

Åre

På vinteren tar vi med oss hele skolen og flytter til Åre i Sverige i fem dager. Der blir det ski, brett, curling og mye aktivitet og hytteliv. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre Telemarkteknikken du allerede har ?