Hjem / Skolen / Personal og lærere

Personal og lærere

Erkki Morten Klami

Lærer E-sport

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

Oda Frigg Endregaard

Lærer Filmskuespiller

I følge legenden falt Oda Frigg ned i energidrikkgryta til bestemor da hun var liten.  Oda Frigg har glødende øyne og krøllete hår og du forstår med en gang at hun er interessert. Interessert i det meste, men mest i det du foretar deg som elev. Alt av film og teater og andre kultuttrykk er spennende i følge Oda Frigg, og det meste innenfor dans, friluftsliv og trening også. Oda Frigg og Camilla konkurrerer om hvem som er den beste ekstramammaen for elevene, - foreløpig er stillingen uavgjort. Oda Frigg har praktisk pedagogisk utdanning,-  og en bachelor i Drama og teater fra NTNU. Hun har også høyere utdanning innen realfag og dans, og er sertifisert Pilatesinstruktør.

Kjell Gunnar Polden

Lærer Taekwon-Do og Foto

Det finnes kun en Kjell Gunnar. Heldigvis. Heldig er det også at dette ene eksemplaret av arten verden rommer befinner seg akkurat her på Nordmøre Folkehøgskule. Vi har noen få ekte innfødte i personalstaben og blant disse kun en Kjell Gunnar. Det holder akkurat. Ytterligere beskrivelse er det vanskelig å komme med. Den ville uansett blitt ufullkommen. Gled deg til å bli kjent med det gode naturbarnet Kjell Gunnar når du kommer hit. Kjell Gunnar er allmennlærer med påbygning i idrett. Han har også utdanning innenfor økonomi- og administrasjon, samt i mediefag og i Coaching - veiledning. Han underviser foruten Foto i TaeKwon-Do og ulike idrettsfag. Han er gjerne Coach/rådgiver for deg hvis du vil.

Camilla Marstrander Askildsen

Lærer på tren og friluftsliv

Camilla sliter med å sitte i ro. Det vil si, det gjør hun ikke. Aldri. Alltid er det et nytt elveleie å utforske, en ukjent sti å gå, en topp å nå. Camilla elsker friluftsliv og synes det absolutt beste klasserommet er det store åpne rommet i verden der ute. Utenfor stuedøren, ut over viddene, opp i fjellet, opp i trærne eller rolig avslappende nede ved vannet. Alt nytes best ute i følge Camilla. Og trenger du attpåtil en ekstramamma som passer godt på deg – så får du det og. Camilla har gått Grønnland på tvers, og syklet og gått Norge på langs. Hun har vært trener for juniorlandslaget i padling og er lektor med master i idrett – og friluftsliv.

Raymond Grøvdal Hansen

Lærer Filmproduksjon

Raymond har til tross for navnet så vidt oss bekjent ikke sittet inne. Det vil si inne sitter han hele tida og redigerer, legger på spesialeffekter, korrigerer lyd og lys, eller holder på med andre mørke hemmeligheter som filmnerder fyller dagene, og helst nettene, med. Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til gode historier og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teeside i England.

John Steinar Hansen

Lærer Foto Reise

John Steinar er kjekk og grei, og attpåtil ungkar. Han liker turer i skog og mark. Ellers er han glad i å fotografere og antagelig en kløpper på kjøkkenet. Han liker rolige hjemmekvelder, gjerne med en kopp te med Celine Dione rolig tassende ut av høyttalerne. Han er glad i å reise og kan ta seg fram hvor det skal være uansett reisemåte og følge. John Steinar er relativt renslig og lett å like. Fyren har mer enn 10 års erfaring som lærer innenfor foto og øvrige mediafag. Han har en mastergrad i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi fra NTNU.

Anders Braaten

Lærer Taekwon-Do, Friluftsliv, Foto Reise

Hvis du trodde skjæra på tunet virkelig er rolig, var det før du møtte Anders. Fyren bevarer en stoisk ro i alle situasjoner. Hverdag som fest, uavklarte eller stressende situasjoner, fyren er like cool. Årelang trening i meditative kampsporter som Tai Chi, Kung Fu og TaeKwon-Do har nok hatt sitt å si. I tillegg er det sikkert medfødt. Anders er høyt gradert i kampsportene Kung Fu og TaeKwon-Do, og er autodidakt (selvlært) innenfor det meste annet. En typisk potet som lærer, god til alt og en utmerket smakstilsetning til det meste.

Christian Berg

Assistent Make Up Artist, Filmskuespiller

Christian er en gladgutt fra Haugesund. Han er allestedsnærværende, det vil si han er nær deg alle steder du er på skolen når det foregår noe gøy. For foregår det noe gøy er Christian alltid der, og ofte har han en finger eller sju med i det som foregår også. Christian er garantert flinkere enn tanta di til å strikke og han er ganske tantete ellers også. Ting som skal være i orden, skal være i orden, synes Christian. Gutten er autodidakt innenfor sminke- og maskeringsfaget. Han får et kick av en perfekt lagt hudtoning, eller en dramatisk oversensuell maskara, og håper du får det samme.

Annbjørn Husby

Det kan være lurt å tenke seg om. Annbjørn er ofte lur. Som du skjønner har mannen ikke sin styrke i det impulsive. Han er desto bedre til å tenke seg om. Annbjørn er som poteten, og behersker det meste som befinner seg i et bandrom. Gøyest er det når grom-PA´n dundrer i vei oppi gymsalen. Fyren har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, og er Cand.Mag i musikkpedagogikk, med bass som hovedinstrument. Han har mye erfaring fra diverse band og orkester, studioproduksjoner og han har også jobbet bak spakene under konsertproduksjoner.

Tor Helge Aas

Inspektør og lærer på tren, friluftsliv og film

Tor Helge er rektors, eller egentlig alles, høyre hånd. Han holder orden på lærerne og alle som noen gang har vært på en skole, og det har vi jo alle, vet at det er en nærmest umulig oppgave. Men Tor Helge fikser det. Med humor og oversikt holder han styr på både folk og planer. Tor Helge har evnen til å løse opp selv den mest fastlåste situasjon med dårlig, eller noen ganger ganske så god, humor. Tor Helge trives ute på tur i all slags vær og underviser i idrett, friluftsliv og film. Tor Helge er Cand. Mag ++ superadjunkt. Han har allmennlærer- utdanning med påbygning i både film/media - og i idrett og friluftsliv.

Kristian Lund Silseth

Rektor

For Kristian er livet skole, og livets skole – folkehøgskolen det beste livet har å by på. Han elsker folkehøgskolen og fremfor alt den ypperste av dem alle – Nordmøre Folkehøgskule. Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Når han var ferdig der ble handel og kontor lagt ned som egen studieretning i Norge, og så ble han heldigvis rektor på Nordmøre Folkehøgskule i stedet. Ved siden av å rektorere underviser han litt i teater, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

Sigrid Sæterøy

Internatleder

Sigrid er internatleder. På en internatskole er det det nærmeste du kommer mamma. Sigrid passer på alt og alle, at alle har det bra og at alle i rimelig grad gjør som de skal. Hvis du trodde mamma var streng med romvasken, så var det før du møtte Sigrid. Hun er opptatt av at elevene gjør som de skal i forhold til plikter på internatet og er tilsvarende stolt på elevenes vegne når de gjør nettopp det, - som de skal. Sigrid er opptatt av god mat som smaker og trenger du en å diskutere avansert matlaging med så er Sigrid rette dame. Sigrid er utdannet Hauswirtschaftsleiterin fra Fritzlar i Tyskland. Hun har tilleggutdanning i pedagogikk med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk.

Hjørdis Telstad

Kontorleder

Hjørdis tar mest sannsynlig telefonen når du ringer. Om dialekten skulle være uvandt vil du uansett raskt oppfatte at Hjørdis kan hjelpe deg med alt du visste eller ikke visste du hadde bruk for assistanse til. Alt fra binders til bank og butikk kan Hjørdis bistå deg med. Hun hjelper også gjerne hvis du trenger råd i forhold til offentlige kontorer som lånekassen eller andre. Innbetalingene av skolepenger til oss ordner hun også og skolebevis når du trenger det. I det hele tatt, Hjørdis ordner det meste. Etter kontortid er Hjørdis superbestemor for to. Hun har bakgrunn fra bank og også utdanning innenfor bankakademiet.

Ronald Røv

Vaktmester

Ronald er vaktmester og allesteds nærværende. Som vaktmestre flest er han som poteten og skal helst kunne brukes til alt. I sitt tidligere liv, før folkehøgskolen, var Ronald elektriker og reiste rundt på anlegg over hele landet. Nå er han tilbake der han vokste opp i Surnadal og tar i mot håpefull ungdom fra det samme hele landet. Ronald er lett å snakke med og han hjelper elevene med smått og stort så sant han kan. Som regel kan han. Ronald har jevnt over godt humør, men det kan være lurt å trå litt forsiktig mandager når Rosenborg har tapt. Det skjer som kjent sjelden. Ronald er utdannet elektriker med fagbrev som elektromontør.

Kristin Moen

Kokk

Kristin jobber mest på kjøkkenet og litt med renhold. Hun er naturlig nok en kløpper på kjøkkenet og elsker å utforske nye oppskrifter. Skolen er befolket av idrettslærere, men Kristin er likevel en av stedets sprekeste. Når hun har fri fra kjøkkenet finner du henne gjerne i nærheten av en av de mange fjelltoppene vi er omkranset av. Kristin kom til bygda som elev på skolen for mange år siden, men en lokal kjekkas gjorde at hun aldri reiste hjem. Nye elever er herved advart, - slik kan det gå. Det bør nevnes at få, om noen, noen gang har sett Kristin sur. Damen har fagbrev som institusjonskokk.

Brit Marie Wæge

Kjøkkensjef

Brit Marie styrer kjøkkenet med fast, men mild hånd. Hun er også en av disse få sjeldne Ur-Surnadalingene vi har i staben. Muligens er det noe av årsaken til at Brit Marie er en mester i tradisjonsmat fra Nordmøre. Hennes versjon av distriktets nasjonalrett ”Kjøtt og Påsse” er viden kjent. Det samme er hennes utgaver av tradisjonelle juleretter. Brit Maries juleribbe er kanskje til og med bedre enn mammas. Egentlig en umulighet, men flere elever har gitt uttrykk for nettopp det. Brit Marie har fagbrev som Institusjonskokk.

Wenche Sollie Dammen

Kokk

Wenche "med C" jobber med kjøkken og renhold. Mest kjøkken. Wenche har en slik artig hoppende dialekt fra dalstrøka attmed Mjøsa et sted. Hun kan derfor være litt vanskelig å forstå for oss andre. Men hun er konstant blid når hun prater i vei, så det meste er sikkert positivt og godt ment. Så det er bare å smile tilbake og så forstår du mer av hva hun sier etter hvert. Ellers er Wenche estetiker og mer enn gjennomsnittlig opptatt av pene ting. Det blir alltid fint rundt Wenche. I sitt neste liv blir hun kanskje kunstner eller eventuelt radioprater, i sitt nåværende er hun utdannet institusjonskokk.