Personal og lærere

Selvfølgelig har det noe å si hva slags mennesker du møter på en skole.

Og du treffer mange. Mange av oss som jobber på skolen har vært her lenge - og vi har møtt hundrevis av folkehøgskuleelever som deg. Både folkene på kjøkkenet, vaktmesteren, rektor og lærerne - vi gleder oss alle til å treffe akkurat deg som vil gå på folkehøgskule.

Kristian Lund Silseth - Rektor

For Kristian er livet skole, og livets skole – folkehøgskolen det beste livet har å by på. Han elsker folkehøgskolen og fremfor alt den ypperste av dem alle – Nordmøre Folkehøgskule. Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Når han var ferdig der ble handel og kontor lagt ned som egen studieretning i Norge, og så ble han heldigvis rektor på Nordmøre Folkehøgskule i stedet. Ved siden av å rektorere underviser han litt i teater, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

E-post: rektor@nordmore.fhs.no
Mob: 99 38 47 24

Tor Helge Aas - Inspektør og Lærer Tren, Friluftsliv og Film

Tor Helge er rektors, eller egentlig alles, høyre hånd. Han holder orden på lærerne og alle som noen gang har vært på en skole, og det har vi jo alle, vet at det er en nærmest umulig oppgave. Men Tor Helge fikser det. Med humor og oversikt holder han styr på både folk og planer. Tor Helge har evnen til å løse opp selv den mest fastlåste situasjon med dårlig, eller noen ganger ganske så god, humor. Tor Helge trives ute på tur i all slags vær og underviser i idrett, friluftsliv og film. Tor Helge er Cand. Mag ++ superadjunkt. Han har allmennlærer- utdanning med påbygning i både film/media - og i idrett og friluftsliv.

E-post: inspektor@nordmore.fhs.no
Mob: 47 90 78 60

Sigrid Sæterøy - Internatleder

Sigrid er internatleder. På en internatskole er det det nærmeste du kommer mamma. Sigrid passer på alt og alle, at alle har det bra og at alle i rimelig grad gjør som de skal. Hvis du trodde mamma var streng med romvasken, så var det før du møtte Sigrid. Hun er opptatt av at elevene gjør som de skal i forhold til plikter på internatet og er tilsvarende stolt på elevenes vegne når de gjør nettopp det, - som de skal. Sigrid er opptatt av god mat som smaker og trenger du en å diskutere avansert matlaging med så er Sigrid rette dame. Sigrid er utdannet Hauswirtschaftsleiterin fra Fritzlar i Tyskland. Hun har tilleggutdanning i pedagogikk med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk.

E-post: internatleder@nordmore.fhs.no
Mob: 93 20 80 10

Camilla Marstrander Askildsen - Lærer Friluftsliv, Tren

Camilla sliter med å sitte i ro. Det vil si, det gjør hun ikke. Aldri. Alltid er det et nytt elveleie å utforske, en ukjent sti å gå, en topp å nå. Camilla elsker friluftsliv og synes det absolutt beste klasserommet er det store åpne rommet i verden der ute. Utenfor stuedøren, ut over viddene, opp i fjellet, opp i trærne eller rolig avslappende nede ved vannet. Alt nytes best ute i følge Camilla. Og trenger du attpåtil en ekstramamma som passer godt på deg – så får du det og. Camilla har gått Grønnland på tvers, og syklet og gått Norge på langs. Hun har vært trener for juniorlandslaget i padling og er lektor med master i idrett – og friluftsliv.

E-post: friluftsliv@nordmore.fhs.no
Mob: 99 50 50 12

Raymond Grøvdal Hansen - Lærer Filmproduksjon, Tren

Raymond har til tross for navnet så vidt oss bekjent ikke sittet inne. Det vil si inne sitter han hele tida og redigerer, legger på spesialeffekter, korrigerer lyd og lys, eller holder på med andre mørke hemmeligheter som filmnerder fyller dagene, og helst nettene, med. Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til gode historier og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teeside i England.

E-post: film@nordmore.fhs.no
Mob: 93 67 41 47

Erkki Morten Klami Lærer E-Sport

Erkki Morten er en allsidig kar med interesse og kunnskap innenfor såpass ulike områder som film, e-sport, musikk og trening. Foruten å være låtskriver og gitarist i det verdenskjente bandet Gone Rogue har han en mastergrad i komposisjon for film og tv fra Kingston University. Innenfor spillverdenen trives han aller best med CS. Morten befinner seg ellers helt i nærheten av rollen "svigermors drøm", men vet det ikke selv, og benytter seg derfor ikke av muligheten.

E-post: emklami@hotmail.com
Mob: 482 54 550

Kjell Gunnar Polden - Lærer Foto Reise

Det finnes kun en Kjell Gunnar. Heldigvis. Heldig er det også at dette ene eksemplaret av arten verden rommer befinner seg akkurat her på Nordmøre Folkehøgskule. Vi har få ekte innfødte i personalstaben og blant lærerne kun en – Kjell Gunnar. Det holder akkurat. Ytterligere beskrivelse er det vanskelig å komme med. Den ville uansett blitt ufullkommen. Gled deg til å bli kjent med det gode naturbarnet Kjell Gunnar når du kommer hit. Kjell Gunnar er allmennlærer med påbygning i idrett. Han har også utdanning innenfor økonomi- og administrasjon, samt i mediefag og i Coaching - veiledning. Han underviser foruten Foto i TaeKwon-Do, fighter og ulike idrettsfag. Han er gjerne Coach/rådgiver for deg hvis du vil.

E-post: media@nordmore.fhs.no
Mob: 48 10 18 07

Annbjørn Husby - Lærer Modern Artist

Det kan være lurt å tenke seg om. Annbjørn er ofte lur. Som du skjønner har mannen ikke sin styrke i det impulsive. Han er desto bedre til å tenke seg om. Annbjørn er som poteten, og behersker det meste som befinner seg i et bandrom. Gøyest er det når grom-PA´n dundrer i vei oppi gymsalen. Fyren har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, og er Cand.Mag i musikkpedagogikk, med bass som hovedinstrument. Han har mye erfaring fra diverse band og orkester, studioproduksjoner og han har også jobbet bak spakene under konsertproduksjoner.

E-post: musikk@nordmore.fhs.no
Mob: 47 44 86 86

Christian Olsen - Lærer TaeKwon-Do & Fitness

Christian er like liten, blid og snill inne i, som han er fryktinngytende stor og sterk utenpå. Klassisk bamse altså. Fyren har vunnet World Cup i Taekwon-Do og er i tillegg den mestvinnende sparringsutøveren i Norge. Christian er mild som sommerbrisen i sin framtoning og stresser konsekvent ikke. Har du sett Christian i hastverk er du en av få. ”Litj-Olsen” som vi kaller ham er lektor med hovedfag i geografi. I tillegg har han utdanning innenfor idrett, pedagogikk og psykologi. Utover Taekwon-Do og Fighter underviser han litt i andre idretter, i miljøfag og i pusefaget baking.

E-post: tkd@nordmore.fhs.no
Mob: 91 68 32 01

Rolf Arne Berg - Lærer Teater og Filmskuespiller

En gang i sin ville ungdom(den var visstnok ganske vill) utdannet Rolf Arne seg til å bli musikklærer. Så kom han til Nordmøre Folkehøgskule og der trengte de det og litt til. En musikk- og teater lærer. Etter å ha signert for ett år, ble Rolf Arne ett år til, så enda ett. Resten er historie – historien om Rolf Arne Berg og Nordmøre Folkehøgskule. Til nå har mannen ledet mer enn 3000 elever i gjennom skoleåret her. Mange av dem har hatt Rolf Arne i musikk og/eller teater, og flere er i dag kjente fjes fra ulike scener over hele Norge. Rolf Arne er superadjunkt med mellomfag i musikk, og i drama, film og teater. Han har tilleggsutdanning i spesialpedagogikk.

E-post: teater@nordmore.fhs.no
Mob: 98 60 83 59

Ronald Røv - Vaktmester

Ronald er vaktmester og allesteds nærværende. Som vaktmestre flest er han som poteten og skal helst kunne brukes til alt. I sitt tidligere liv, før folkehøgskolen, var Ronald elektriker og reiste rundt på anlegg over hele landet. Nå er han tilbake der han vokste opp i Surnadal og tar i mot håpefull ungdom fra det samme hele landet. Ronald er lett å snakke med og han hjelper elevene med smått og stort så sant han kan. Som regel kan han. Ronald har jevnt over godt humør, men det kan være lurt å trå litt forsiktig mandager når Rosenborg har tapt. Det skjer som kjent sjelden. Ronald er utdannet elektriker med fagbrev som elektromontør.

E-post: vaktmester@nordmore.fhs.no
Mob: 92 25 31 46

Brit Marie Wæge - Kjøkkensjef

Brit Marie styrer kjøkkenet med fast, men mild hånd. Hun er også en av disse få sjeldne Ur-Surnadalingene vi har i staben. Muligens er det noe av årsaken til at Brit Marie er en mester i tradisjonsmat fra Nordmøre. Hennes versjon av distriktets nasjonalrett ”Kjøtt og Påsse” er viden kjent. Det samme er hennes utgaver av tradisjonelle juleretter. Brit Maries juleribbe er kanskje til og med bedre enn mammas. Egentlig en umulighet, men flere elever har gitt uttrykk for nettopp det. Brit Marie har fagbrev som Institusjonskokk.

E-post: kjokken@nordmore.fhs.no
Mob: 90 64 06 28

Kristin Moen - Kokk

Kristin jobber mest på kjøkkenet og litt med renhold. Hun er naturlig nok en kløpper på kjøkkenet og elsker å utforske nye oppskrifter. Skolen er befolket av idrettslærere, men Kristin er likevel en av stedets sprekeste. Når hun har fri fra kjøkkenet finner du henne gjerne i nærheten av en av de mange fjelltoppene vi er omkranset av. Kristin kom til bygda som elev på skolen for mange år siden, men en lokal kjekkas gjorde at hun aldri reiste hjem. Nye elever er herved advart, - slik kan det gå. Det bør nevnes at få, om noen, noen gang har sett Kristin sur. Damen har fagbrev som institusjonskokk.

E-post:
Mob: 91 37 81 75

Hjørdis Telstad - Kontorleder

Hjørdis tar mest sannsynlig telefonen når du ringer. Om dialekten skulle være uvandt vil du uansett raskt oppfatte at Hjørdis kan hjelpe deg med alt du visste eller ikke visste du hadde bruk for assistanse til. Alt fra binders til bank og butikk kan Hjørdis bistå deg med. Hun hjelper også gjerne hvis du trenger råd i forhold til offentlige kontorer som lånekassen eller andre. Innbetalingene av skolepenger til oss ordner hun også og skolebevis når du trenger det. I det hele tatt, Hjørdis ordner det meste. Etter kontortid er Hjørdis superbestemor for to. Hun har bakgrunn fra bank og også utdanning innenfor bankakademiet.

E-post: kontor@nordmore.fhs.no
Mob: 93 40 76 04

Wenche Dammen Gjeldnes - Kokk

Wenche med C jobber med kjøkken og renhold. Mest kjøkken. Wenche har en slik artig hoppende dialekt fra dalstrøka attmed Mjøsa et sted. Hun kan derfor være litt vanskelig å forstå for oss andre. Men hun er konstant blid når hun prater i vei, så det meste er sikkert positivt og godt ment. Så det er bare å smile tilbake og så forstår du mer av hva hun sier etter hvert. Ellers er Wenche estetiker og mer enn gjennomsnittlig opptatt av pene ting. Det blir alltid fint rundt Wenche. I sitt neste liv blir hun kanskje kunstner eller eventuelt radioprater.

E-post:
Mob: 97 52 46 43