Hjem / Skolen / Ansatte

Ansatte

Erkki Morten Klami

Lærer E-sport og Musikk-Samspill

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

Eli Vullum Kvande

Lærer Fit for Future og Tren

I Sør-Amerika (og andre steder i verden) snakker folk gjerne med respekt om Madre Tierra (moder jord). På Nordmøre Folkehøgskule har vi vår egen personifiserte Madre Tierra, Eli. Mild som sommernatten, klok og forståelsesfull, og med tid og omsorg for alle. Eli er utdannet idrettslærer, men er vel så interessert i folk og miljø som i idrett. Eli er en av de som ivrer etter å endre verden. Hun har en fantastisk evne til å jobbe for det uten gravalvor men heller med et smil og en god replikk for å få oss til å forstå verden litt bedre. Eli er lektor i realfag og har i tillegg en bachelor i idrett, friluftsliv og helse med pedagogikk.

Karoline Dale Bogstad

Sosiallærer og lærer Friluftsliv

Karoline er en solstråle. Noen ganger kan du ta deg i å lure på om hun virkelig kan være så blid hele tida, - og ja det kan hun. Karoline er god til å snakke med folk og det er fint når hun har det som en del av jobben. Å snakke med og lytte til deg om du vil. Karoline har jobbet som lærer, treningsinstruktør og i fengsel før hun kom til Nordmøre Folkehøgskule. Heldigvis for oss og for deg. Karoline er spesialpedagog med utdanning fra Universitetet i Oslo. I tillegg er hun sertifisert treningsinstruktør og har tilleggsutdanning innen markedsføring fra BI.

Jo Inge Nes

Lærer Musikk-Samspill og Fimskuespiller

Jo Inge er autodidakt (selvlært) og kan nesten alt. Han kaster seg i alle fall ut i det meste. Ekstra god er han innenfor musikk og ekstra, ekstra god med alt som har med rytmer å gjøre. Jo Inge er langt over gjennomsnittet interessert i folk og det passer jo bra når han jobber som lærer. Det meste du driver med, eller er interessert i, blir fort Jo Inge interessert i også. Han er fin sånn. Jo Inge jobber som musikker ved siden av folkehøgskolen og som produsent for en av Norges største teateroppsetninger, Lady Arbuthnott.

Raymond Grøvdal Hansen

Lærer Filmproduksjon

Raymond har til tross for navnet så vidt oss bekjent ikke sittet inne. Det vil si inne sitter han hele tida og redigerer, legger på spesialeffekter, korrigerer lyd og lys, eller holder på med andre mørke hemmeligheter som filmnerder fyller dagene, og helst nettene, med. Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til trening, til gode historier og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teeside i England.

Anders Braaten

Lærer ITF Taekwon-Do og Østlig Filosofi og Kampsport

Hvis du trodde skjæra på tunet virkelig er rolig, var det før du møtte Anders. Fyren bevarer en stoisk ro i alle situasjoner. Hverdag som fest, uavklarte eller stressende situasjoner, fyren er like cool. Årelang trening i meditative kampsporter som Tai Chi, Kung Fu og TaeKwon-Do har nok hatt sitt å si. I tillegg er det sikkert medfødt. Anders er høyt gradert i kampsportene Kung Fu og TaeKwon-Do, og er autodidakt (selvlært) innenfor det meste annet. En typisk potet som lærer, god til alt og en utmerket smakstilsetning til det meste.

Hege Lauritzen

Lærer Filmskuespiller

For Hege er livet en dans. Ofte en dans på roser. Som teater- og danselærere flest har Hege vanskelig for å sitte stille. Og gjør hun det er det med ben og armer flettet i de merkeligste vinkler og positurer, og helst sitter hun på gulvet. I alle fall langt unna en stol. Hege ivrer for film, teater, dans og musikk, - for alle kulturuttrykk egentlig. Og vil gjerne gjøre deg god. Og tror du idrettslærerne alltid er de sprekeste så har Hege to norgesmesterskap i Offpiste Snowboard. Bare så det er nevnt. Hege er allmennlærer fra Høgskolen i Innlandet (HIN) og har drevet med dans og teater fra barnsben av. Hun har undervist i dans og teater i mer enn 20 år og har selv vært utøvende danser. I tillegg er hun utdannet yogalærer. Hver sommer er hun i London og lærer mer for bedre å kunne lære deg.

Elias Holstad

Lærer Friluftsliv, FriSki og Tren

Elias er en bereist fyr; det finnes ikke ett møbel han ikke har greid å reise seg opp ifra. Som tidligere guide extravagant på Svalbard og 1998 midtnorsk backflipmester på ski, har han nå funnet seg til rette her på Nordmøre Folkehøgskule. Selv om Elias er en levende representasjon av friluftslivets mange fasetter, med både storm, ruskevær og solskinn, er han er et typisk ja-menneske som med stoisk ro tar alle utfordringer på strak arm. Med formidabel friluftkompetanse og knallharde CrossFit-økter, sørger Elias for et trygt og godt år fullt av turglede og utfordringer.

Kjell Gunnar Polden

Lærer ITF Taekwon-Do og Østlig Filosofi og Kampkunst

Det finnes kun en Kjell Gunnar. Heldigvis. Heldig er det også at dette ene eksemplaret av arten verden rommer befinner seg akkurat her på Nordmøre Folkehøgskule. Vi har noen få ekte innfødte i staben og blant disse kun en Kjell Gunnar. Det holder akkurat. Ytterligere beskrivelse er det vanskelig å komme med. Den ville uansett blitt ufullkommen. Gled deg til å bli kjent med det gode naturbarnet Kjell Gunnar når du kommer hit. Kjell Gunnar er allmennlærer med påbygning i idrett og utdannet Coach.

Tor Helge Aas

Inspektør og lærer på Tren, Friluftsliv og Film

Tor Helge er rektors, eller egentlig alles, høyre hånd. Han holder orden på lærerne og alle som noen gang har vært på en skole, og det har vi jo alle, vet at det er en nærmest umulig oppgave. Men Tor Helge fikser det. Med humor og oversikt holder han styr på både folk og planer. Tor Helge har evnen til å løse opp selv den mest fastlåste situasjon med dårlig, eller noen ganger ganske så god, humor. Tor Helge trives ute på tur i all slags vær og underviser i idrett, friluftsliv og film. Tor Helge er Cand. Mag ++ superadjunkt. Han har allmennlærer- utdanning med påbygning i både film/media - og i idrett og friluftsliv.

Kristian Lund Silseth

Rektor

For Kristian er livet skole, og livets skole – folkehøgskolen det beste livet har å by på. Han elsker folkehøgskolen og fremfor alt den ypperste av dem alle – Nordmøre Folkehøgskule. Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Når han var ferdig der ble handel og kontor lagt ned som egen studieretning i Norge, og så ble han heldigvis rektor på Nordmøre Folkehøgskule i stedet. Ved siden av å rektorere underviser han litt i teater, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

Lena Cecilie Fjeldset

Renholder

Lena er trivelig. Det blir trivelig rundt Lena. Og rent og pent og ordentlig. Det passer bra ettersom Lena er renholder på skolen og innehar en av de viktigste trivselsposisjonene vi har. Lena veileder elevene i husarbeidstimene der de får bidra til renholdet, og hun veileder i annet også om du vil. Lena er nemlig lett å snakke med om det meste. Før livet her har Lena jobbet både i butikk, restaurant og barnehage. Hun har blant annet vært daglig leder på kafè og har fagbrev innenfor SFO faget.

Sigrid Sæterøy

Internatleder

Sigrid er internatleder. På en internatskole er det det nærmeste du kommer mamma. Sigrid passer på alt og alle, at alle har det bra og at alle i rimelig grad gjør som de skal. Hvis du trodde mamma var streng med romvasken, så var det før du møtte Sigrid. Hun er opptatt av at elevene gjør som de skal i forhold til plikter på internatet og er tilsvarende stolt på elevenes vegne når de gjør nettopp det, - som de skal. Sigrid er opptatt av god mat som smaker og trenger du en å diskutere avansert matlaging med så er Sigrid rette dame. Sigrid er utdannet Hauswirtschaftsleiterin fra Fritzlar i Tyskland. Hun har tilleggutdanning i pedagogikk med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk.

Hjørdis Telstad

Kontorleder

Hjørdis tar mest sannsynlig telefonen når du ringer. Om dialekten skulle være uvandt vil du uansett raskt oppfatte at Hjørdis kan hjelpe deg med alt du visste eller ikke visste du hadde bruk for assistanse til. Alt fra binders til bank og butikk kan Hjørdis bistå deg med. Hun hjelper også gjerne hvis du trenger råd i forhold til offentlige kontorer som lånekassen eller andre. Innbetalingene av skolepenger til oss ordner hun også og skolebevis når du trenger det. I det hele tatt, Hjørdis ordner det meste. Etter kontortid er Hjørdis først og fremst superbestemor. Hun har bakgrunn fra bank og også utdanning innenfor bankakademiet.

Ronald Røv

Vaktmester

Ronald er vaktmester og allesteds nærværende. Som vaktmestre flest er han som poteten og skal helst kunne brukes til alt. I sitt tidligere liv, før folkehøgskolen, var Ronald elektriker og reiste rundt på anlegg over hele landet. Nå er han tilbake der han vokste opp i Surnadal og tar i mot håpefull ungdom fra det samme hele landet. Ronald er lett å snakke med og han hjelper elevene med smått og stort så sant han kan. Som regel kan han. Ronald har jevnt over godt humør, men det kan være lurt å trå litt forsiktig mandager når Rosenborg har tapt. Det skjer som kjent sjelden. Ronald er utdannet elektriker med fagbrev som elektromontør.

Kristin Moen

Kokk

Kristin jobber mest på kjøkkenet og litt med renhold. Hun er naturlig nok en kløpper på kjøkkenet og elsker å utforske nye oppskrifter. Skolen er befolket av idrettslærere, men Kristin er likevel en av stedets sprekeste. Når hun har fri fra kjøkkenet finner du henne gjerne i nærheten av en av de mange fjelltoppene vi er omkranset av. Kristin kom til bygda som elev på skolen for mange år siden, men en lokal kjekkas gjorde at hun aldri reiste hjem. Nye elever er herved advart, - slik kan det gå. Det bør nevnes at få, om noen, noen gang har sett Kristin sur. Damen har fagbrev som institusjonskokk.

Brit Marie Wæge

Kjøkkensjef

Brit Marie styrer kjøkkenet med fast, men mild hånd. Hun er også en av disse få sjeldne Ur-Surnadalingene vi har i staben. Muligens er det noe av årsaken til at Brit Marie er en mester i tradisjonsmat fra Nordmøre. Hennes versjon av distriktets nasjonalrett ”Kjøtt og Påsse” er viden kjent. Det samme er hennes utgaver av tradisjonelle juleretter. Brit Maries juleribbe er kanskje til og med bedre enn mammas. Egentlig en umulighet, men flere elever har gitt uttrykk for nettopp det. Brit Marie har fagbrev som Institusjonskokk.

Wenche Sollie Dammen

Kokk

Wenche "med C" jobber med kjøkken og renhold. Mest kjøkken. Wenche har en slik artig hoppende dialekt fra dalstrøka attmed Mjøsa et sted. Hun kan derfor være litt vanskelig å forstå for oss andre. Men hun er konstant blid når hun prater i vei, så det meste er sikkert positivt og godt ment. Så det er bare å smile tilbake og så forstår du mer av hva hun sier etter hvert. Ellers er Wenche estetiker og mer enn gjennomsnittlig opptatt av pene ting. Det blir alltid fint rundt Wenche. I sitt neste liv blir hun kanskje kunstner eller eventuelt radioprater, i sitt nåværende er hun utdannet institusjonskokk.