Denne uken hadde regissør Hallvar Witzø og produsent Hege Hauff Hvattum workshop med film- og skuespillerlinja. Intenst, slitsomt og fantastisk lærerikt

Hallvar Witzøe og Hege Hauff Hvattum tok seg en pause i sin hektiske filmhverdag for å kjøre workshop med elevene på skuespiller- og filmlinja. Vi har hatt besøk av Hallvar tidligere og vet at han kjører et stramt og hektisk opplegg. Vi regnet med at når han denne gangen hadde teamet opp med Hege, ville hennes vinnende vesen få opplegget litt ned på jorda med en myk start i et behagelig tempo. Vi tok feil.
Det eneste som kan matche Hallvar sitt energinivå, må være engasjementet og snakketøyet til Hege.

De fyrte løs med idéutvikling og konseptdesign fra første time, og derfra bare økte tempoet. Da workshopen var over hadde elevene utviklet tre filmidéer og spilt ut improviserte scener. De har øvd seg mye på regi. Både på generell basis og med bakgrunn i egne filmidéer. Skuespillerne leste manuset til «Thelma», så filmen, og analysert hovedkarakterene. Både Hallvar og Hege kjørte case studies på egne prosjekter, helt fra deres karrieres spede barndom her på folkehøyskolen til nyere større prosjekter. Utdanningskjøret begynner nå for alvor for mange av elevene, så det var på sin plass med en økt om mulig veier å ta for å nå målet om en karriere innen film og tv. Hallvar og Hege løftet også litt på «sceneteppet» for å gi oss et innblikk i hva som egentlig foregår i bransjen. Om noen store stjerner leser dette så slapp helt av. Økten var (relativt) fri for sladder.

Noen tips vi fikk helt på tampen (tror de fleste var seriøst ment):

  • Uansett hvor talentfull og teknisk dyktig man er, du må være villig til å komme først på sett og gå sist hjem.
  • Gjør alle oppgaver med et smil! (Bortsett fra om du er kamera assistent. Da kreves det en nærmest Gollum-aktig positur hvor man vokter linse-kofferten som om livet står på spill.)
  • Vær hyggelig mot alle du møter. Du vet aldri om assistenten du nettopp var frekk mot blir sjefen din på neste prosjekt.
  • Våg å feile! Om man ikke tør å feile vil man heller aldri lykkes.
  • Lær deg å kok kaffe! På et filmsett er kaffe like viktig som både kamera og talent.

Hege Hauff Hvattum er produsent for Rubicon TV, et av norges første, og største, produksjonsselskap.
Hun har nylig fullført arbeidet sitt på Joachim Triers mesterverk «Thelma».

Hallvar Witzø har vunnet flere priser for filmene «Tuba Atlantic» og «Ja vi elsker», og har blitt nominert til blant annet Oscar og Gullpalmen i Cannes.

Hege er tidligere elev på Nordmøre FHS, mens Hallvar har vært praktikant.