"På Nordmøre Folkehøgskole fikk jeg muligheten til å kombinere ITF Taekwon-Do med et hav av andre aktiviteter, enten det var kampsportrelatert, friluftsliv eller musikk. Jeg kan virkelig anbefale å ta et år her dersom du vil ha et folkehøgskoleår" sier Ludvig Sæle.

Da han var ferdig med videregående ville han ha et år der ikke alt er et stort karakterjag, og bruke tid på det han synes er mest interessant. For han sin del ble det mye Taewon- Do, men samtidig sier han at han aldri har fått gjort så mye forskjellig i løpet av et år.

Livet på folkehøgskole er variert. Taekwon-Do kan gjerne kombineres med kampscener i teateroppsetting.

«Det var utallige opplevelser på selve skolen, i tillegg til mange turer. Spesielt likte jeg hovedturen til Thailand med sol, varme,historiske steder og trening på alternative ting på et av verdens beste gym for crossfit og kampsport.»

«Vi er i 2019,og jeg er fortsatt aktiv i Taekwon-Do med både instruksjon og konkurranser på internasjonalt nivå. Karakterjaget fra studie er tilbake, og jeg tenker ofte på hvor behagelig hverdag det var på folkehøgskolen. Folkehøgskoleåret gir deg trygge rammer slik at alt maset og jaget ellers fra samfunnet blir satt litt på vent, og du får muligheten til å drive med det du liker aller best»

I tillegg til at Ludvig brukte året godt til trening, brukte han også tida godt til å finne ut hva han ville gjøre senere i livet. Skolen tilbyr veiledning og coaching så mye du måtte ønske.