Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Tren

Tren

Ledig plass
Studietur: Interrail - Portugal, Spania, Italia
Lærer: Elias Holstad
Pris: fra 114.800,-
Oppstartdato: 23.08.2020

På TREN kan du dedikere et år til å komme i form med veiledning av personlig trener og motiverte treningskamerater. Et år fullt av treningsglede, hvor du legger grunnlaget for en sunn livsstil.

Du får jobbe med:

 • Styrketrening og teknikklære
 • Utholdenhetstrening og arbeidskapasitet
 • Bevegelighetstrening, tøying og avspenning
 • Sette sammen treningsprogram for deg selv og andre
 • Mental trening og stressmestring
 • Mange ulike idretter
 • Kosthold og ernæring

Tren er for deg som ønsker et allsidig treningstilbud der du får prøve ut mange ulike treningsformer- og metoder under kyndig veiledning. Du får hjelp til å sette opp treningsprogrammer med øvelser tilpasset din fysiske form og dine mål. Om du har mye eller liten erfaring fra før spiller ingen rolle. Vi tilpasser opplegget til ditt utgangspunkt og til hvor du vil nå med treningen.

Opplegget på linja vil variere fra uke til uke og også du har innflytelse på hva vi skal gjøre. Du må like allsidig trening og du må like å utfordre deg selv på nye aktivitetsformer. Variasjon er et mål i seg selv. Det bidrar til å holde selv hard trening interessant hele veien. Det skal være nesten umulig å kjede seg når vi trener sammen!

Det er også et mål at du skal få et mer bevisst forhold til trening og også til restitusjon og kosthold. Trivsel med seg selv og forholdet til egen kropp er en del av dette. 

Det å gå på Tren har vært ett eventyr for meg. Jeg har blitt sterkere både fysisk og psykisk, og fått et utrolig godt forhold til trening. Jeg har hatt ett enormt utbytte av treningen hvor jeg har blitt sikrere på hvordan jeg skal opprettholde nivået, og i tillegg hvordan jeg kan utfordre meg selv til å nå nye høyder. I tillegg til å lære så mye om noe jeg virkelig elsker å drive med , har jeg samtidig hatt det morro og trivdes veldig godt i skolens fellesskap. Jeg har blitt sterkere og mer allsidig på alle områder takket være det jeg opplevde og lærte på Tren-linja ved Nordmøre folkehøgskule.

Kristian Bull Melsom

I tillegg til gode treningsfasiliteter og lærere/trenere har skolen også ansatt egen coach. Han hjelper deg med målsetting- og gjennomføring ut i fra dine forutsetninger. Du øves i å gjøre ditt beste og i å bidra til det samme for dine medelever.

Skolens treningsfasiliteter i form av gymsal, treningssal for kampsport, dans med mere (med mykt gulv og speil), styrketreningsrom, strongman-bane, klatrevegg og crossfit-bane er tilgjengelig for deg store deler av døgnet. Noe låses ved rotid kl. 23.00 om kvelden. Da er det vel uansett tid for å roe ned og komme seg i seng. I tillegg liker vi å hevde at vi har et av Norges flotteste uteområder å trene i. Fjell, skog, fjord, elv, – alt av natur å boltre seg i finnes her rett ved skolen.

På TREN får du veiledning av en personlig trener som hjelper deg å nå dine mål, uansett utgangspunkt. Du har full tilgang på våre treningsfasiliteter, og full oppfølging hele året. Du vil få god kunnskap om trening, anatomi, mental trening, ernæring og kosthold.

Kjenn på gleden ved å utfordre din fysiske og mentale styrke, og mestre det; TREN!

Hva vi gir deg:

 • Personlig tilpasset treningsprogram
 • Allsidig styrketrening
 • Varierte treningsmetoder
 • Aerob og anaerob trening
 • Avspenning og restitusjon 
 • Mental trening 
 • Ernæringskunnskap

Hva vi forventer av deg:

 • Vil trene både ute og inne til alle årstider
 • Er villig til å lære
 • Ønsker å prøve nye treningsformer og aktiviteter
 • Møter presis
 • Er positiv og støttende
 • Bidrar i elevgruppa
 • Gir av deg selv på gode dager, og tar imot støtte på tunge dager 

Studieturer

Linjefagsturen – Portugal, Spania og Italia

Linjefagsturen blir ikke noe mindre spektakulær selv om vi ikke sitter på fly i 20 timer. I mars-april reiser vi til Portugal og Spania, hvor vi skal ha en periode med ulike treningsformer. Deretter forflytter vi oss til Finale Ligure ved middelhavskysten for å klatre, stisykle og prøve oss på Via Ferrata. Det beste fra både idrett og friluftsliv!

Vi ønsker å sette et lavere karbonavtrykk og har derfor bestemt oss for at ingen linjefagsturer skal gå ut av Europa. I tillegg skal vi reise med tog, noe som er mer miljøvennlig, men også sosialt. Om du er enig med oss i at alle kan gjøre litt for miljøet, så er dette linja for deg.

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. 

Vinterturen går til Aare Alpinsenter i Sverige. Vi busser oss over grensen og tilbringer 5 dager i et av nordens mest allsidige skitrekk. Vi arrangerer kurs i brett og ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne.

Vårens vakreste eventyr avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Elias Holstad

Lærer på Friluftsliv, FIT og Tren

Elias er en bereist fyr; det finnes ikke ett møbel han ikke har greid å reise seg opp ifra. Som tidligere guide extravagant på Svalbard og 1998 midtnorsk backflipmester på ski, har han nå funnet seg til rette her på Nordmøre Folkehøgskule. Selv om Elias er en levende representasjon av friluftslivets mange fasetter, med både storm, ruskevær og solskinn, er han er et typisk ja-menneske som med stoisk ro tar alle utfordringer på strak arm. Med formidabel friluftkompetanse og knallharde CrossFit-økter, sørger Elias for et trygt og godt år full av turglede og utfordringer.

Andre lærere på linjen