Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Street Food

Street Food

Ledig plass
Studietur: Østerrike, Italia
Lærer: Kristian Lund Silseth
Pris: fra 124.000
Oppstartdato: 27.08.23

Chimichangas, churros, Takoyaki, ramen, shawarma, gyro
Crepes, gelato, zapiekanka… 
Eller med andre ord; en helt vanlig uke på StreetFood!

Ta med smaksløkene dine på en reise over hele verden! Fra røykfylte barbeque shacks i USA gjennom den pikante lukten av japanske Hibachigriller, til søte mexicanske dessertfrityrer.
Alt fra vårt eget lille gatekjøkken. 
Skarpe kniver, flekkete forklær og sinnsykt god mat!

Hva får du jobbe med?

  • Smoke, barbecue og ølbrygging
  • 20 typer chili, minst
  • Tradisjon og trender
  • Desserter til å dø av
  • Høsting og sanking fra naturen
  • Matbudsjett og økonomi
  • Utplassering og arbeidserfaring hos restaurant

Oppskrift

Med en eksperimentell og nysgjerrig tilnærming til mat vil lære oss grunnleggende teknikker for matlaging og fremstilling av spennende smaker. Det vil selvfølgelig ikke hindre oss i å trylle fram ville retter folk ikke skulle tro kunne eksistere. Salsa Verde er rasende godt, men hva med Salsa Verde med marshmallows og flamberte maur? Ingen vet. Enda. Men det kan vi finne ut om du er dristig nok.

Nordmøre Folkehøgskule ligger perfekt til for matfantaster og hobbykokker. Vi samarbeider tett med lokale leverandører om alt fra gårdslaktet kjøtt til fersk sjømat og økologiske sesonggrønnsaker og urter. Er råvarene bra nok for Credo og Michelin, er de gode nok for oss.  

En naturlig del av opplæringen vil være en uke med utplassering i en av våre lokale restauranter, spiserier eller gårdsbruk. Praktisk rettet real life arbeidserfaring!

Vi tar inn maks syv elever på denne linja. Opplegget passer for alle enten du er hobbykokk eller kjøkkenkløne. Det viktigste er at du er sulten på å lære.

Gjestekokker

Av våre gjestekokker kan vi nevne Live Krangnes Edvardsen som til daglig jobber som kokk på Credo, en av Trondheims få restauranter med Michelin-stjerne. I tillegg til superkokk på Credo, og TV-kokk på Viaplay, tar hun altså turen inn på gatekjøkkenet vårt for å skape magi sammen med deg! 

Live rocker kjøkkenet på Credo – foto: Geir Mogen

Kristina Svinvik har fartstid på Vianvang med selveste Arne Brimi som mentor. Hun driver til daglig det moderne spiseriet Svinvik Gård men kommer innom kjøkkenet vårt for å dele av sin erfaring. Hennes kreasjoner består av kortreist mat. Skikkelig kortreist. Hun kan lage fantastiske desserter av asken fra grillen om det så er. Seriøst. Hun gjør det. 

Kristina i aksjon på restauranten Svinvik Gård – foto: Lediard Foto AS

Disse, og flere, vil bidra til å gjøre året ditt så smakfullt og lærerikt som overhode mulig. Snakk om å toppe laget!

Menyen

Du vil være med å sette sammen den fullstendige menyen for året. Når det er sagt vil hovedingrediensene bestå av meksikanske, italienske, amerikanske og norske mat-tradisjoner. For ekstra krydder skal vi også ta turen innom det japanske, chilenske og indiske kjøkken. Resten bestemmer vi sammen når du kommer hit.  

Vi tilbyr også Street Food som halvårskurs, både høst og vår, for deg som ønsker en liten smakebit av folkehøgskole, men som av en eller annen grunn ikke kan gå et helt år.

Studieturer

Linjefagstur – Østerrike – Italia

Matreisen over alle matreiser! Vi begynner ferden på the European Street Food Festival. Dette er en omreisende festival, så vi vet ikke helt hvor den er før vi drar. Mest sannsynlig i Tyskland eller Østerrike. Dette er en massiv matfestival, som hadde 2.5 millioner besøkende i fjor, hvor du vil oppleve krydder og spetakkel fra alle verdens kanter. Vi blir på festivalen en langhelg før vi mette og fornøyde tuter oss videre til Toscana Italia for et gastronomisk dypdykk i Italiensk matkultur.

Vi skal selvfølgelig gå på trynet inn i obligatoriske turistfeller, men vi vil i hovedsak besøke lokale matmarkeder og spise autentisk lokal street food.

Elevenes medbestemmelse i innholdet av turen er i fokus hos oss, så vi setter av tid i klassen til å diskutere andre aktuelle og interessante reisemål og opplevelser i Italia og ellers i Europa

Linjefagstur – Oslo

Oslo er norges smeltedigel for matkultur, og det vil være nesten uforsvarlig av oss å ikke ta en ekskursjon dit for å smake oss rundt byen.

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. .

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre skiteknikken du allerede har ?
Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Kristian Lund Silseth

Rektor

For Kristian er livet skole, og livets skole – folkehøgskolen det beste livet har å by på. Han elsker folkehøgskolen og fremfor alt den ypperste av dem alle – Nordmøre Folkehøgskule. Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Når han var ferdig der ble handel og kontor lagt ned som egen studieretning i Norge, og så ble han heldigvis rektor på Nordmøre Folkehøgskule i stedet. Ved siden av å rektorere underviser han litt i teater, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

+47 99 38 47 24