Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Østlig filosofi og kampkunst

Østlig filosofi og kampkunst

Studietur:
Lærer: Anders Braaten
Pris: fra 124.000,-
Oppstartdato: 28.08.2023

Finn ro, styrke og selvtillit til å møte verden. Gjennom kampkunst, meditasjon og østlig filosofi utvikler du deg fysisk og mentalt. Du får innblikk i Kung Fu, Brasiliansk Jiu Jitsu, Tai Chi og TKD.

Dette er linja for deg som vil bli kjent med deg selv og ditt potensiale. Med trygg og god veiledning diskuterer, tenker og mediterer vi på hva det vil si å være deg og hvordan du passer inn i verden.

Gjennom regelmessig kampkunst-trening bygger du en sunn og sterk kropp, og får en dypere forståelse av hva det vil si å være menneske. Om du har trent før eller ikke spiller ingen rolle, reisen begynner der du er.

Her vil du ha mulighet til å studere og fordype deg i:

  • Kung Fu – med fokus på balanse og tilstedeværelse
  • Taoisme – for harmoni mellom kropp og sinn
  • Brasiliansk Jiu Jitsu – kontroller motstanderen på bakken med god posisjonering og låsinger
  • Vipassana Meditasjon – for økt bevissthet og fokus 
  • Tai Chi – harmoniser Yin og Yang for å generere energi. Lær å slappe av fysisk og mentalt 

I tillegg sammarbeider vi tett med «søster-linja» vår ITF TaeKwonDo. Dette er en stilart med mye fysisk trening og høye spark! Vi reiser blant annet på felles turer og trener sammen. 

Velkommen til Nordmøre Folkehøgskule – Et år for refleksjon, meditajon, trening og dyrke vennskap.

Studieturer

Linjefagstur – Europa

Vi ønsker å sette et lavere karbonavtrykk og har derfor bestemt oss for at ingen linjefagsturer skal gå ut av Europa. Om du er enig med oss i at alle kan gjøre litt for miljøet, så er dette linja for deg!

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. .

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre Telemarkteknikken du allerede har ?

Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Anders Braaten

Lærer ITF Taekwon-Do og Østlig Filosofi og Kampsport

Hvis du trodde skjæra på tunet virkelig er rolig, var det før du møtte Anders. Fyren bevarer en stoisk ro i alle situasjoner. Hverdag som fest, uavklarte eller stressende situasjoner, fyren er like cool. Årelang trening i meditative kampsporter som Tai Chi, Kung Fu og TaeKwon-Do har nok hatt sitt å si. I tillegg er det sikkert medfødt.

Anders er høyt gradert i kampsportene Kung Fu og TaeKwon-Do, og er autodidakt (selvlært) innenfor det meste annet. En typisk potet som lærer, god til alt og en utmerket smakstilsetning til det meste.

+47 466 98 989

Andre lærere på linjen

Kjell Gunnar Polden