Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Musikk – Samspill

Musikk – Samspill

Studietur:
Lærer: Jo Inge Nes
Pris: fra 124.000,-
Oppstartdato: 27.08.2023

Ønsker du å lage musikk sammen med andre? Du får spille og lage musikk og ta sangene med til både studio og scene. Spilleglede er sentralt hver eneste dag, uansett nivå!

Dette vil du lære:

  • Du brenner for musikk
  • Samspill
  • Sangskriving
  • Musikkutøving
  • Studioinnspilling
  • Konsertvirksomhet
  • Vi spiller hverandre gode! 

«Sommerfuglene flyr vilt omkring i magen i det du tar stegene bort til scenen. Lyskasterne treffer deg i ansiktet og du kan skimte spente og undrende ansikt fra publikummet som venter i salen. Nå skal alle timene som du har brukt til å øve og finpusse få uttelling. Du lukker øynene og setter i gang. Du er tilstede men samtidig på en annen plass. De neste minuttene passerer mer som sekunder, og før du vet av det er sangen ferdig og du våkner til publikums applaus og jubel. Sommerfuglene forsvinner og du føler deg ti kilo lettere.» 

Ånder du for musikk? På «Musikk – Samspill» på Nordmøre Folkehøgskule spiller vi sammen i både små og store konstellasjoner hver dag. Her er spillegleden sentral og vi utforsker forskjellige sjangre og uttrykk gjennom skoleåret. Vi samarbeider med blant annet «Filmproduksjon» og «Filmskuespiller» i løpet av året med musikk til både film og forestillinger. 

Folkehøgskole blir ofte sett på som noe for folk som er litt «sære» og utenfor normen. Ivertfall der jeg er fra. Jeg har alltid blitt lært av mine jevnaldrende at det å vere annerledes er feil. Det å tørre å skille seg ut er rart og teit. Du kan forestille deg sjokket jeg fikk da jeg kom til NoFo. Folk jeg ikke kjente og aldri hadde snakket med før som hilste! Jeg merket utrolige kontraster fra miljøet jeg vokste opp i. Jeg fikk se at det finnes mennesker som kommer til å like deg for den du er. Jeg har nå fått venner for livet, som jeg har kontakt med nesten hver dag. Folkehøgskole har lært meg at det er greit å være annerledes, og det er bedre å drite seg ut enn å dø av forstoppelse. 10/10 anbefaler sterkt!

Ester Paulsen

Ett år på Nofo har beriket livet mitt på mange måter. Jeg oppdaget nye interesser og utfordret komfortsonen min på ulike arenaer. Det som da var teater- og musikal-linjen vekket en ny interesse i meg, som senere også ble min utdanning- og yrkesretning. Ett år på folkehøgskole var et lærerikt år som jeg fortsatt lærer av, nå 6 år senere. Men først og fremst var ett år på NoFo et godt valg hvor jeg fikk tid, pusterom og aksept til å være meg selv sammen med andre.

Karen Jo Fiksdahl

Lektor Teater

På skolen har vi flere øvingsrom i tillegg til enkle innspillingsmuligheter. Når vi har en god sang ferdiglaget, slår vi på stortromma og tar turen til det nærliggende studioet «Dreamfarm Studios» som er av ypperlig kvalitet! Etter mer terping og øving tar vi med musikken på veien og får god kjennskap til å rigge og sette opp konserter. 

Dette er linja for deg som elsker musikk.

Studieturer

Linjefagstur – Europa

Vi ønsker å sette et lavere karbonavtrykk og har derfor bestemt oss for at ingen linjefagsturer skal gå ut av Europa. Om du er enig med oss i at alle kan gjøre litt for miljøet, så er dette linja for deg!

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft.

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre Telemarkteknikken du allerede har ?

Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Jo Inge Nes

Lærer Musikk-Samspill og Fimskuespiller

Jo Inge er autodidakt (selvlært) og kan nesten alt. Han kaster seg i alle fall ut i det meste. Ekstra god er han innenfor musikk og ekstra, ekstra god med alt som har med rytmer å gjøre. Jo Inge er langt over gjennomsnittet interessert i folk og det passer jo bra når han jobber som lærer. Det meste du driver med, eller er interessert i, blir fort Jo Inge interessert i også. Han er fin sånn. Jo Inge jobber som musikker ved siden av folkehøgskolen og som produsent for en av Norges største teateroppsetninger, Lady Arbuthnott.

+47 90 99 66 99

Andre lærere på linjen

Erkki Morten Klami