Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Musikk – Samspill

Musikk – Samspill

Studietur:
Lærer: Jo Inge Nes
Pris: fra 124.000,-
Oppstartdato: 27.08.2023

Ønsker du å lage musikk sammen med andre? Du får spille og lage musikk og ta sangene med til både studio og scene. Spilleglede er sentralt hver eneste dag, uansett nivå!

Dette vil du lære:

  • Du brenner for musikk
  • Samspill
  • Sangskriving
  • Musikkutøving
  • Studioinnspilling
  • Konsertvirksomhet
  • Vi spiller hverandre gode! 

«Sommerfuglene flyr vilt omkring i magen i det du tar stegene bort til scenen. Lyskasterne treffer deg i ansiktet og du kan skimte spente og undrende ansikt fra publikummet som venter i salen. Nå skal alle timene som du har brukt til å øve og finpusse få uttelling. Du lukker øynene og setter i gang. Du er tilstede men samtidig på en annen plass. De neste minuttene passerer mer som sekunder, og før du vet av det er sangen ferdig og du våkner til publikums applaus og jubel. Sommerfuglene forsvinner og du føler deg ti kilo lettere.» 

Ånder du for musikk? På «Musikk – Samspill» på Nordmøre Folkehøgskule spiller vi sammen i både små og store konstellasjoner hver dag. Her er spillegleden sentral og vi utforsker forskjellige sjangre og uttrykk gjennom skoleåret. Vi samarbeider med blant annet «Filmproduksjon» og «Filmskuespiller» i løpet av året med musikk til både film og forestillinger. 

Jeg var elev på Nordmøre Folkehøgskule i skoleåret 78/79. Det er det viktigste og beste året i mitt liv. Jeg gikk der før jeg starta på Jazzlinja i Trondhjem. Jeg skrev faktisk «Vitae Lux» der på rom 03. Alle bør få seg et år som det jeg hadde på NoFo.

Frode Alnæs

Folkehøgskole blir ofte sett på som noe for folk som er litt «sære» og utenfor normen. Ivertfall der jeg er fra. Jeg har alltid blitt lært av mine jevnaldrende at det å vere annerledes er feil. Det å tørre å skille seg ut er rart og teit. Du kan forestille deg sjokket jeg fikk da jeg kom til NoFo. Folk jeg ikke kjente og aldri hadde snakket med før som hilste! Jeg merket utrolige kontraster fra miljøet jeg vokste opp i. Jeg fikk se at det finnes mennesker som kommer til å like deg for den du er. Jeg har nå fått venner for livet, som jeg har kontakt med nesten hver dag. Folkehøgskole har lært meg at det er greit å være annerledes, og det er bedre å drite seg ut enn å dø av forstoppelse. 10/10 anbefaler sterkt!

Ester Paulsen

På skolen har vi flere øvingsrom i tillegg til enkle innspillingsmuligheter. Når vi har en god sang ferdiglaget, slår vi på stortromma og tar turen til det nærliggende studioet «Dreamfarm Studios» som er av ypperlig kvalitet! Etter mer terping og øving tar vi med musikken på veien og får god kjennskap til å rigge og sette opp konserter. 

Dette er linja for deg som elsker musikk.

Studieturer

Linjefagstur – London, Berlin, København

I mars/april drar vi på tur til en eller flere byer i Europa. Der går vi på konserter, besøker kjente konsertsteder og scener, møter musikere og kanskje sjekker ut kjente lydstudio. Alt fra The Beatles i Liverpool, London Jazzfestival eller klubbscenen i Berlin. Vi drar også på andre festivaler og konserter i kjøreavstand fra skolen. Det er kort vei til Trondheim og NTNU, som har en av Europas mest kjente jazzutdanninger, og ikkje minst klassisk utdanning. 

I stedet for å bruke hele reise-budsjettet på en langtur, skal vi i felleskap bestemme hvor vi skal. I starten av året finner vi konserter, masterclass, festivaler osv der vi kan oppleve musikkbransjen på nært hold. Kanskje melder vi oss som frivillige på en festival, og reiser en uke dit. Kanskje får vi også spille konsert der?

Våre lærere har ett stort kontaktnett i hele musikk-Norge og skandinavia, og på den måten kan vi lage unike opplevelser der vi får treffe flinke musikere og bransjefolk.

Målet er i alle fall at du etter ett år hos oss får minner og møter som varer livet ut.

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft.
Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre Telemarkteknikken du allerede har ?

Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Jo Inge Nes

Lærer Musikk-Samspill og Fimskuespiller

Jo Inge er autodidakt (selvlært) og kan nesten alt. Han kaster seg i alle fall ut i det meste. Ekstra god er han innenfor musikk og ekstra, ekstra god med alt som har med rytmer å gjøre. Jo Inge er langt over gjennomsnittet interessert i folk og det passer jo bra når han jobber som lærer. Det meste du driver med, eller er interessert i, blir fort Jo Inge interessert i også. Han er fin sånn. Jo Inge jobber som musikker ved siden av folkehøgskolen og som produsent for en av Norges største teateroppsetninger, Lady Arbuthnott.

+47 90 99 66 99

Andre lærere på linjen

Erkki Morten Klami