Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Makeup artist

Makeup artist

Ledig plass
Studietur: London, Praha, Berlin
Lærer: Christian Berg
Pris: fra 114 800,-
Oppstartdato: 23.08.2020

MakeUp Artist gir deg muligheten til å utforske sminke- og maskeringfagets mange muligheter.Du vil lære det grunnleggende håndverket for å designe og produsere effektfull maskering. Til våren krones året med studietur til London, Berlin og Praha.

Dette er linja for deg som ønkser å prøve ut sminke og styling knyttet til film og teater.Dette er en praktisk rettet linje der du får lære det grunnleggende innenfor sminke, maske og enklere hårdesign. Om du har mye eller liten erfaring fra før er ikke avgjørende. Vi tilpasser opplegget til ditt utgangspunkt og til dine interesser innenfor fagområdet.

Opplegget på linja vil variere fra uke til uke og du har innflytelse på hva vi skal gjøre. Men selvsagt må du være interessert i design med sminke som verktøy spesielt, og i film- og teaterkunst generelt.

Kunst- og stilhistorie er viktige støttefag til det håndverksmessige. Det samme er enkel anatomi, hudpleie og hygiene. 

 • Skjønnhetssminke og Teatersminke
 • Hårstyling
 • Kunst- og Stil Historie
 • Film og Foto
 • Teater
 • Spesialeffekter
 • Portfolio 

Skolen har et veletablert miljø innenfor film og foto og også du får prøve deg innenfor disse fagene. Lysets virkning på maskeringen både på film og teater har et naturlig hovedfokus for deg som Makeup Artist.

Vår praktiske tilnærming innebærer at du får jobbe med prosjekt sammen med skuespillerlinja og filmlinja på skolen. Du vil i samarbeid med elevene på disse linjene jobbe med å skape interessante fortellinger med gode rollefigurer, der din maskering er en viktig del av historien som formidles. Sammen utgjør dere et slagkraftig miljø innenfor filmfaget. 

Hva vi vil gi deg:

 • Undervisning i aktuelle emner innenfor maske, hår og sminke
 • Praktiske øvinger i fagene
 • Motivasjon for å jobbe praktisk og målrettet 
 • Kunnskap i støttefag som kunsthistorie, hudpleie og hygiene
 • Et pulserende film- og teatermiljø
 • Venner for livet – ingen garanti, men absolutt mulig

Hva vi forventer av deg:

 • At du jobber målrettet med fagene
 • At du er åpen og nysgjerring
 • At du møter presis
 • At du er en positiv og støttende elev
 • At du er en bidragsyter også utenom linjefaget
 • At gir av deg selv på gode dager, og tar i mot støtte på andre 

Studieturer

Linjefagstur – London, Berlin, Praha

For virkelig å oppleve en makeup artists pulserende verden fra innsiden, drar vi på studietur til noen av Europas store metropoler for både film, teater og mote. Du vil selvsagt oppleve viktige, obligatoriske «film- og moteturistmål», men vi vil også benytte oss av våre kontakter i bransjen til å få omvisninger på studioer og locations som er lukket for turister og den vanlige mann i gata. Vi skal blant annet innom Berlin International Film Festival og kjenne på rød løper-glamour, og besøke store sett og filmstudio hos Prague Studios i Tsjekkia. I tillegg blir det muligheter for besøk og workshops på internasjonale makeup- og filmskoler. 

Elevenes medbestemmelse i innholdet av turen er i fokus hos oss, så vi setter av tid i klassen til å diskutere andre aktuelle og interessante reisemål og opplevelser.

Vi ønsker å sette et lavere karbonavtrykk og har derfor bestemt oss for at ingen linjefagsturer skal gå ut av Europa. Om du er enig med oss i at alle kan gjøre litt for miljøet, så er dette linja for deg!

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. 

Vinterturen går til Aare Alpinsenter i Sverige. Vi busser oss over grensen og tilbringer 5 dager i et av nordens mest allsidige skitrekk. Vi arrangerer kurs i brett og ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne.

Vårens vakreste eventyr avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Christian Berg

Assistent Make Up Artist, Filmskuespiller

Christian er en gladgutt fra Haugesund. Han er allestedsnærværende, det vil si han er nær deg alle steder du er på skolen når det foregår noe gøy. For foregår det noe gøy er Christian alltid der, og ofte har han en finger eller sju med i det som foregår også.

Christian er garantert flinkere enn tanta di til å strikke og han er ganske tantete ellers også. Ting som skal være i orden, skal være i orden, synes Christian.

Gutten er autodidakt innenfor sminke- og maskeringsfaget. Han får et kick av en perfekt lagt hudtoning, eller en dramatisk oversensuell maskara, og håper du får det samme.

Andre lærere på linjen

Oda Frigg Endregaard