Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / FriSki

FriSki

Ledig plass
Studietur: Park-jakt Europa
Lærer: Elias Holstad
Pris: fra 126.000,-
Oppstartdato: 27.08.2023

Har du lyst til å stå på ski? FriSki handler om å ha det GØY på ski, og/eller brett. Her hopper og spretter du både i parken og på fjellet. Sammen gjør vi hverandre gode – uansett nivå!

Du vil fylle skoledagen din med:

  • Skiteknikk
  • Akrobatikk
  • Trampoline
  • Terrengpark
  • Puddersnøjakt
  • Høyfjellskikjøring
  • Skadeforebygging
  • Spensttrening
  • Koordinasjonstrening

SWISH! Puddersnøen under skiene er så løs og fin at du nesten ikke hører den. Hodet ditt er tomt. Fullt fokus. Det er nå det gjelder. Alt du har lært gjennom høsten skal nå settes i system. Alle timene på trampoline. Alle spenstøktene. Alle gangene du gikk opp og sklei ned på den hjemmesnekra railen bak skolen. Alle øktene med skadeforebygging, balanse og koordinasjon. Alt dette skal nå kokes ned til en suppe av bevegelser som skal skje innen brøkdelen av et sekund. Timingen er perfekt! Hodet ditt er tomt. Alle sanseinntrykk forsvinner. Du hører ikke engang klassekameratene juble i det du svever opp ned i luften. Du ser landingen nærme seg og planter skiene på snøen. Din første backflip!   

Ingenting slår det å suse ned ein bakke dekka i pudder mens du kjenner vinden i fjeset. Ja, bortsett frå det å suse ned ein bakke dekka i pudder mens du kjenner vinden i fjeset; på Nordmøre! Året eg tilbrakte på Nordmøre Folkehøgskule er det riktigste valget eg har tatt i mitt liv. Angrar ikkje eit sekund!

Karita Haugsbø

Studieturer

Linjefagstur – Europa

Målet for turen er å finne den beste terrengparken i Europa, denne sesongen. Hvor det er best park kan variere fra år til år. Spesielt nå som klima- og værforholdene blir mer ustabile. Derfor er det ikke nødvendigvis Stubai i Østerrike som er best neste år, selv om det var best i fjor. Denne linjeturen går ut på å jakte etter den beste parken for sesongen. Enkelte år kan det innebære å dra til en plass hvor vi vet det er bra forhold, og bli der. Andre år kan det hende vi må reise litt rundt for å finne de beste forholdene. Det er også muligheter for å dra på jakt etter den beste puddersnøen, dersom det er ønskelig. 

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. .

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre skiteknikken du allerede har ?
Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Elias Holstad

Lærer Friluftsliv, FriSki og Tren

Elias er en bereist fyr; det finnes ikke ett møbel han ikke har greid å reise seg opp ifra. Som tidligere guide extravagant på Svalbard og 1998 midtnorsk backflipmester på ski, har han nå funnet seg til rette her på Nordmøre Folkehøgskule. Selv om Elias er en levende representasjon av friluftslivets mange fasetter, med både storm, ruskevær og solskinn, er han er et typisk ja-menneske som med stoisk ro tar alle utfordringer på strak arm. Med formidabel friluftkompetanse og knallharde CrossFit-økter, sørger Elias for et trygt og godt år fullt av turglede og utfordringer.

+47 99 54 02 08

Andre lærere på linjen

Karoline Dale Bogstad