Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Foto-Reise

Foto-Reise

Venteliste
Studietur: Interrail - London, Praha, Berlin
Lærer: John Steinar Hansen
Pris: fra 114.800,-
Oppstartdato: 23.08.2020

Dette er linja for deg som drømmer om å reise og fotografere. Fotoopplæring kombineres med turer til nært- og fjerntliggende reisemål samt studietur gjennom Europa med Interrail.

Du får jobbe med:

• Analog og Digital fototeknikk
 • Sosiale medier
 • Studio og bruk av lys
 • Fotografering og lyssetting «on location»
 • Bildekomposisjon
 • Photoshop & Lightroom

Dette er linja for deg som er glad i å ta bilder og som ønsker å utforske varierte locations og dra på mange fotosafarier.
Lær «å se» lys, eksperimenter med fototeknikk, Photoshop og Lightroom, mørkeromsarbeid og studiofotografering.

Vil du reise og ta bilder på Rørosmartnan, Oppdal, Trondheim eller Trollheimen?
Vi jobber aktivt med bilder sammen med sosiale medier.
Du har mulighet til å jobbe som freelance fotograf og tekstskaper.
Vi drar på interrail til de beste fotomotivene i Europa, som Praha, Berlin og Roma, og utnytter samtidig den fantastiske naturen rundt oss. 
Du får opplæring og påfyll uansett om du har mye erfaring eller er helt fersk i faget.  

Gjennom Nordmøre Folkehøgskule på linjen Foto-Reise har jeg fått mye erfaring om foto. Jeg har fått utfordret meg på mange ulike måter. Hvordan stå bak og ikke minst foran et kamera. Hvordan jeg kan planlegge men samtidig nyte reiser. Vi har jobbet med alt fra selvportrett til mørkerom til naturbilder, og vi har reist gjennom europa på interrail. Jeg har også fått velge valgfag som Tegning og maling, Omsøm/redesign hvor jeg kan uttrykke kreativtet. Det viktigst for meg med hele oppholde er alle minnene, vennskapen og gleden jeg sitter igjen med fra skolen. Man opplever kjærlighet og omsorg fra alle mulige kanter og måter.

Maiken Kjevik Rødahl

På Foto-Reise har jeg lært mye om foto og fått testet meg blant annet ute i naturen, rundt om i Europa og hjemme på skolens eget studio. Skolen har også gitt meg mye annen erfaring. Jeg har fått muligheter som å lage italiensk mat, trene Taekwon-do og Kickboksing og designe årbok. Men noe av det aller viktigste skolen har gitt meg er vennskap, kjærlighet i forskjellige former og en evig forelskelse i den vakre dalen skolen ligger i.

Jenny Husås Houmb

Studieturer

Du får en unik mulighet til å velge vårens studietur gjennom oppdrag som fotograf. Paparazzi-fotograf i Amsterdam, Street-art og bygninger i London. Mennesker i Berlin eller naturfotograf i Alpene. Hvor du velger å reise bestemmer du sammen med klassen din.
Vi reiser også på mange turer i nærheten som f.eks Trondheim, Røros, Oppdal. Skolen ligger ved foten av Trollheimen, som inneholder noen av norges vakreste daler og fjell.

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. 

Vinterturen går til Aare Alpinsenter i Sverige. Vi busser oss over grensen og tilbringer 5 dager i et av nordens mest allsidige skitrekk. Vi arrangerer kurs i brett og ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne.

Vårens vakreste eventyr avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

John Steinar Hansen

Lærer Foto Reise

John Steinar er kjekk og grei, og attpåtil ungkar. Han liker turer i skog og mark. Ellers er han glad i å fotografere og antagelig en kløpper på kjøkkenet. Han liker rolige hjemmekvelder, gjerne med en kopp te med Celine Dione rolig tassende ut av høyttalerne.

Han er glad i å reise og kan ta seg fram hvor det skal være uansett reisemåte og følge.

John Steinar er relativt renslig og lett å like.

Fyren har mer enn 10 års erfaring som lærer innenfor foto og øvrige mediafag. Han har en mastergrad i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi fra NTNU.

+47 480 58 510