Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Fit for future

Fit for future

Studietur:
Lærer: Eli Vullum Kvande
Pris: fra 124.000,-
Oppstartdato: 27.08.2023

Bli med på skattejakt i bruktbutikker, fikse, reparere, lag gourmetmat fra naturen, redesign klær/møbler og bidra i globale prosjekt. Her lærer du å ta vare på deg selv og andre, ting og kloden!

Å redde verden er gøy, givende og meningsfylt. Kom hit å jobb med:

 • Fellesskap med andre som ønsker handling
 • Muligheter til å være kreativ alene og sammen med andre
 • Nyte god mat og drikke du selv har laget
 • Bekjentskap med små og store, grønne bedrifter
 • Mindfullness, trygghet og treningsglede

«Du kjenner det kribler i kroppen av ideer. Hodet koker, på den gode måten. Du har kastet ut en liten ide, og de andre har sammen med deg, gjort den enda bedre. De heier på deg og lytter til det du har å si. Du er trygg og gir de andre feedback. Du glemmer tid og sted. Syprosjektet som startet i hodet når vi sto i bruktbutikken, er nå i ferd med å bli til dét kule plagget. Ved siden av deg står kompisen og snekrer på en hylle, av drivved han har funnet på stranda. Den blir knallfin. 

Kanskje vi sammen skulle lagd en bruktbutikk? Eller bare en byttehylle for klær på skolen? Sykkelverksted? Ideene ruller videre. Vi lager en innsamlingsaksjon/konsert, og drar til Spania og planter trær! Vi aksjonerer mot matkasting, og lager oss deilig streetfood av lokale råvarer. 

Vent, først går vi ut i skogen og nyter godt selskap og finværet. For den som skal redde verden, må huske å ta vare på seg selv også. » 

Folkehøgskole blir ofte sett på som noe for folk som er litt «sære» og utenfor normen. Ivertfall der jeg er fra. Jeg har alltid blitt lært av mine jevnaldrende at det å vere annerledes er feil. Det å tørre å skille seg ut er rart og teit. Du kan forestille deg sjokket jeg fikk da jeg kom til NoFo. Folk jeg ikke kjente og aldri hadde snakket med før som hilste! Jeg merket utrolige kontraster fra miljøet jeg vokste opp i. Jeg fikk se at det finnes mennesker som kommer til å like deg for den du er. Jeg har nå fått venner for livet, som jeg har kontakt med nesten hver dag. Folkehøgskole har lært meg at det er greit å være annerledes, og det er bedre å drite seg ut enn å dø av forstoppelse. 10/10 anbefaler sterkt!

Ester Paulsen

Nordmøre Folkehøgskule har gitt meg mye forskjellig erfaring. Jeg har fått utfordret meg på mange ulike måter og vi har reist gjennom Europa på interrail. Jeg har også fått velge valgfag som Tegning og maling, og Omsøm/redesign hvor jeg fikk uttrykke min kreativitet. Det viktigste for meg med hele oppholdet er alle minnene, vennskapene og gleden jeg sitter igjen med fra skolen. Man opplever kjærlighet og omsorg fra alle mulige kanter og måter.

Maiken Kjevik Rødahl

Fit for Future er for deg som tar de store utfordringene på alvor, og som tror vi kan gjøre noe av det store i det små. Vi kan sammen redde verden bittelitt, ha det gøy og ta vare på oss selv!

Dette vil du lære:

 • Utvikle egne ideer
 • Redusere eget forbruk
 • Bruke verktøy
 • Høste fra naturen
 • Lage mat og drikke
 • Bruke mental trening
 • Ta vare på deg selv, tingene dine og kloden
 • Arrangere innsamlingkonserter og aksjoner
 • Hvordan små og store bedrifter kan bidra i grønn omstilling

Hva vi forventer av deg:

 • At du ønsker å være en del av et felleskap
 • At du ønsker å tilegne deg ny kunnskap
 • At du er nysgjerrig eller åpen for å bli det!  
 • At du møter presist til alle opplegg
 • At du ønsker å være kreativ 
 • At du er en god samarbeidspartner og oppmuntrer andre til å være det samme
 • At du er leken når vi får være det og seriøs når det kreves

Studieturer

Linjefagstur – Ecosystem restoration camp

Bli med og gjør en forskjell, for deg selv og andre. Vi reiser med tog til en camp hvor vi lærer om, og deltar i å bygge opp natur og lokalsamfunn. Her får du delta i noe konkret, som gjør verden til ett bedre sted. Dette er studieturen for deg som er eventyrlysten og ønsker å bli kjent med andre kulturer. Vi skal også reise for å oppleve god mat, og legger inn besøk hos restauranter som er tydelige på dette med matproduksjon. Aktuelle reisemål kan være i Sverige, Tyskland, Spania eller Italia, det skal du og resten av linjen komme frem til. Vi prøver også å få med oss noe kulturelt, enten som frivillig eller bare som publikum på konsert eller teater.

Sjekk ut hjemmesiden til ecosystem restoration camps for mer informasjon her: Ecosystem Restoration Camps – HomeSøker du hit blir du med og utformer turen vi drar på til våren! Du vil sitte igjen med lærdom og minner som varer hele livet. 

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. .

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre Telemarkteknikken du allerede har ?
Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Eli Vullum Kvande

Lærer Fit for Future og Tren

I Sør-Amerika (og andre steder i verden) snakker folk gjerne med respekt om Madre Tierra (moder jord). På Nordmøre Folkehøgskule har vi vår egen personifiserte Madre Tierra, Eli. Mild som sommernatten, klok og forståelsesfull, og med tid og omsorg for alle. Eli er utdannet idrettslærer, men er vel så interessert i folk og miljø som i idrett. Eli er en av de som ivrer etter å endre verden. Hun har en fantastisk evne til å jobbe for det uten gravalvor men heller med et smil og en god replikk for å få oss til å forstå verden litt bedre. Eli er lektor i realfag og har i tillegg en bachelor i idrett, friluftsliv og helse med pedagogikk.

+47 99 54 24 40