Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Filmskuespiller

Filmskuespiller

Ledig plass
Studietur: London, Praha, Berlin
Lærer: Oda Frigg Endregaard
Pris: fra 114.800,-
Oppstartdato: 23.08.2020

Filmskuespiller? En fjern drøm. Eller kanskje en realistisk en ? Du har i alle fall muligheten til å begynne reisen på veien mot stjerne her og nå. På Nordmøre Folkehøgskule og Norges første Filmskuespiller linje.

Film

  • Method Acting
  • Casting
  • Skuepiller – Filmskuespiller
  • Audition
  • Lys/Lyd

Som filmskuespiller får du lære mye om karakterbygging mot kamera. Du vil jobbe med skuespillertrening basert på teknikkene til kjente teaterteoretikere som Stanislavskij, Lee Strasberg og Peter Brook.

Ved bruk av teknikker som Method Acting lærer du å utvikle ditt skuespill gjennom å bruke dine egne erfaringer i spillet. Det du har erfart og følt i gitte situasjoner lærer du å overføre til din fremstilling av ulike rollefigurer. 

Du vil også få øving i forskjellene i selve skuespillet på film og teaterscene. Mye er likt, men film og scene krever noen ganger et litt ulikt uttrykk.

Filmlinja på skolen har en stor produksjon og trenger derfor stadig nye skuespillere til ulike roller og karakterer. Du vil gjennom praksis få god erfaring i hva som kreves i de ulike produksjonene.

I samarbeidet med filmlinja vil du som skuespiller også få god innføring i de forskjellige fasene i en filmproduksjon. Du vil følge hele utviklingen i tilblivelsen av en film fra synopsis til ferdig manuskript/scene/film. 

Teater

  • Skuespillerteknikk
  • Stemmebruk
  • Improvisasjon
  • Tekstarbeid
  • Sang og Dans

For å kunne fungere som filmskuespiller må du selvsagt lære mye innenfor klassisk teater. Mange av prinsippene og teknikkene vil være like på scene og film.

Målet med undervisningen er å gi deg grunnleggende forståelse for teater, og du vil få undervisning i skuespillerteknikk, tekstfremføring, stemmebruk, bevegelse, sang og dans.

Skuespiller-erfaring vil du få både på scene og film. Hele tiden vil vi jobbe konkret med mindre øvelser og oppsetninger.

Gjennom teatersport, improvisasjon,tekstanalyse og stemmebruk vil du få god innsikt i de håndverksmessige sidene ved å drive med teater.

Skolen har tre scener, en stor med digitalt lys og stor PA, – og to mindre studioscener med analogt lysbord. Alle har god lysrigg. Så vi har gode muligheter for å kunne eksperimentere innen større og mindre uttrykk både på scene og lerret.

Film – og teaterarbeid er også en fin måte å møte nye mennesker på og ikke minst en glimrende arena for å lære seg skikkelig lagarbeid.

Oda Frigg Endregaard

Lærer Filmskuespiller

I følge legenden falt Oda Frigg ned i energidrikkgryta til bestemor da hun var liten.  Oda Frigg har glødende øyne og krøllete hår og du forstår med en gang at hun er interessert. Interessert i det meste, men mest i det du foretar deg som elev.

Alt av film og teater og andre kultuttrykk er spennende i følge Oda Frigg, og det meste innenfor dans, friluftsliv og trening også.

Oda Frigg og Camilla konkurrerer om hvem som er den beste ekstramammaen for elevene, - foreløpig er stillingen uavgjort.

Oda Frigg har praktisk pedagogisk utdanning,-  og en bachelor i Drama og teater fra NTNU. Hun har også høyere utdanning innen realfag og dans, og er sertifisert Pilatesinstruktør.

+47 97153379

Andre lærere på linjen

Raymond Grøvdal Hansen

Christian Berg