Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Filmskuespiller

Filmskuespiller

Venteliste
Studietur: London, Praha, Berlin
Lærer: Oda Frigg Endregaard
Pris: fra 114.800,-
Oppstartdato: 23.08.2020

Filmskuespiller? En fjern drøm. Eller kanskje en realistisk en ? Du har i alle fall muligheten til å begynne reisen på veien mot stjerne her og nå. På Nordmøre Folkehøgskule og Norges første Filmskuespiller linje.

Film

  • Method Acting
  • Casting
  • Skuepiller – Filmskuespiller
  • Audition
  • Lys/Lyd

Som filmskuespiller får du lære mye om karakterbygging mot kamera. Du vil jobbe med skuespillertrening basert på teknikkene til kjente teaterteoretikere som Stanislavskij, Lee Strasberg og Peter Brook.

Ved bruk av teknikker som Method Acting lærer du å utvikle ditt skuespill gjennom å bruke dine egne erfaringer i spillet. Det du har erfart og følt i gitte situasjoner lærer du å overføre til din fremstilling av ulike rollefigurer. 

Du vil også få øving i forskjellene i selve skuespillet på film og teaterscene. Mye er likt, men film og scene krever noen ganger et litt ulikt uttrykk.

Filmlinja på skolen har en stor produksjon og trenger derfor stadig nye skuespillere til ulike roller og karakterer. Du vil gjennom praksis få god erfaring i hva som kreves i de ulike produksjonene.

I samarbeidet med filmlinja vil du som skuespiller også få god innføring i de forskjellige fasene i en filmproduksjon. Du vil følge hele utviklingen i tilblivelsen av en film fra synopsis til ferdig manuskript/scene/film. 

Jeg minnes NOFO som et år med mange følelser. Det var overveldende, intenst, inspirerende, skummelt og trygt på samme tid.Verden var bitteliten, men rommet alt, og tiden gikk veldig langsomt, men plutselig var den over. En må gi mye av seg selv. Koble seg på folk, åpne seg for det som er fremmed og utnytte alle muligheter en får til å teste nye ting. Gjøre mest mulig av alt! På mange måter ble den tiden starten på det som nå er blitt meg. Noen av mine beste venner fra da er med meg fremdeles, og minnene vil jeg ha med meg for alltid.

Hege Hauff Hvattum

Produsent

Ett år på Nofo har beriket livet mitt på mange måter. Jeg oppdaget nye interesser og utfordret komfortsonen min på ulike arenaer. Det som da var teater- og musikal-linjen vekket en ny interesse i meg, som senere også ble min utdanning- og yrkesretning. Ett år på folkehøgskole var et lærerikt år som jeg fortsatt lærer av, nå 6 år senere. Men først og fremst var ett år på NoFo et godt valg hvor jeg fikk tid, pusterom og aksept til å være meg selv sammen med andre.

Karen Jo Fiksdahl

Lektor Teater

Teater

  • Skuespillerteknikk
  • Stemmebruk
  • Improvisasjon
  • Tekstarbeid
  • Sang og Dans

For å kunne fungere som filmskuespiller må du selvsagt lære mye innenfor klassisk teater. Mange av prinsippene og teknikkene vil være like på scene og film.

Målet med undervisningen er å gi deg grunnleggende forståelse for teater, og du vil få undervisning i skuespillerteknikk, tekstfremføring, stemmebruk, bevegelse, sang og dans.

Skuespiller-erfaring vil du få både på scene og film. Hele tiden vil vi jobbe konkret med mindre øvelser og oppsetninger.

Gjennom teatersport, improvisasjon,tekstanalyse og stemmebruk vil du få god innsikt i de håndverksmessige sidene ved å drive med teater.

Skolen har tre scener, en stor med digitalt lys og stor PA, – og to mindre studioscener med analogt lysbord. Alle har god lysrigg. Så vi har gode muligheter for å kunne eksperimentere innen større og mindre uttrykk både på scene og lerret.

Film – og teaterarbeid er også en fin måte å møte nye mennesker på og ikke minst en glimrende arena for å lære seg skikkelig lagarbeid.

Studieturer

Linjefagstur – Berlin, Praha, London

For virkelig å oppleve filmens pulserende verden fra innsiden, drar vi på studietur til noen av Europas store film-metropoler. Du vil selvsagt oppleve viktige, obligatoriske «filmturistmål», men vi vil også benytte oss av våre kontakter i bransjen til å få omvisninger på locations som er lukket for turister og den vanlige mann i gata. Vi skal blant annet innom Berlin International Film Festival og kjenne på rød løper-glamour, og besøke store sett og filmstudio hos Prague Studios i Tsjekkia. I tillegg blir det muligheter for besøk og workshops på internasjonale film- og teaterskoler. 

Elevenes medbestemmelse i innholdet av turen er i fokus hos oss, så vi setter av tid i klassen til å diskutere andre aktuelle og interessante reisemål og opplevelser.

Nordmøre Folkehøgskule ønsker også å bidra med vårt i kampen mot menneskeskapte klimaendringer. I tillegg til å sikre deg en tur med høy faglig kvalitet og spennende og lærerike opplevelser, har vi derfor som mål å gjennomføre studieturene våre på mest mulig miljøvennlig måte. 

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. 

Vinterturen går til Aare Alpinsenter i Sverige. Vi busser oss over grensen og tilbringer 5 dager i et av nordens mest allsidige skitrekk. Vi arrangerer kurs i brett og ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne.

Vårens vakreste eventyr avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Oda Frigg Endregaard

Lærer Filmskuespiller

I følge legenden falt Oda Frigg ned i energidrikkgryta til bestemor da hun var liten.  Oda Frigg har glødende øyne og krøllete hår og du forstår med en gang at hun er interessert. Interessert i det meste, men mest i det du foretar deg som elev.

Alt av film og teater og andre kultuttrykk er spennende i følge Oda Frigg, og det meste innenfor dans, friluftsliv og trening også.

Oda Frigg og Julia konkurrerer om hvem som er den beste ekstramammaen for elevene, - foreløpig er stillingen uavgjort.

Oda Frigg har praktisk pedagogisk utdanning,-  og en bachelor i Drama og teater fra NTNU. Hun har også høyere utdanning innen realfag og dans, og er sertifisert Pilatesinstruktør.

+47 971 53 379

Andre lærere på linjen

Raymond Grøvdal Hansen

Anne Stålegård