Filmskuespiller

Filmskuespiller? En fjern drøm. Eller kanskje en realistisk en ? Du har i alle fall muligheten til å begynne reisen på veien mot stjerne her og nå. På Nordmøre Folkehøgskule og Norges første Filmskuespiller linje.

Filmskuespiller - Hollywood

Film

  • Method Acting

  • Casting

  • Skuespiller - Filmskuespiller

  • Audition

  • Lys/Lyd

Som filmskuespiller får du lære mye om karakterbygging mot kamera. Du vil jobbe med skuespillertrening basert på teknikkene til kjente teaterteoretikere som Stanislavskij, Lee Strasberg og Peter Brook.

Ved bruk av teknikker som Method Acting lærer du å utvikle ditt skuespill gjennom å bruke dine egne erfaringer i spillet. Det du har erfart og følt i gitte situasjoner lærer du å overføre til din fremstilling av ulike rollefigurer. 

Du vil også få øving i forskjellene i selve skuespillet på film og teaterscene. Mye er likt, men film og scene krever noen ganger et litt ulikt uttrykk.

Filmlinja på skolen har en stor produksjon og trenger derfor stadig nye skuespillere til ulike roller og karakterer. Du vil gjennom praksis få god erfaring i hva som kreves i de ulike produksjonene.

I samarbeidet med filmlinja vil du som skuespiller også få god innføring i de forskjellige fasene i en filmproduksjon. Du vil følge hele utviklingen i tilblivelsen av en film fra synopsis til ferdig manuskript/scene/film. 

Teater

  • Skuespillerteknikk

  • Stemmebruk

  • Improvisasjon

  • Tekstarbeid

  • Sang og Dans

For å kunne fungere som filmskuespiller må du selvsagt lære mye innenfor klassisk teater. Mange av prinsippene og teknikkene vil være like på scene og film.

Målet med undervisningen er å gi deg grunnleggende forståelse for teater, og du vil få undervisning i skuespillerteknikk, tekstfremføring, stemmebruk, bevegelse, sang og dans.

Skuespiller-erfaring vil du få både på scene og film. Hele tiden vil vi jobbe konkret med mindre øvelser og oppsetninger.

Gjennom teatersport, improvisasjon,tekstanalyse og stemmebruk vil du få god innsikt i de håndverksmessige sidene ved å drive med teater.

Skolen har tre scener, en stor med digitalt lys og stor PA, - og to mindre studioscener med analogt lysbord. Alle har god lysrigg. Så vi har gode muligheter for å kunne eksperimentere innen større og mindre uttrykk både på scene og lerret.

Film - og teaterarbeid er også en fin måte å møte nye mennesker på og ikke minst en glimrende arena for å lære seg skikkelig lagarbeid.

Høsten

Høsten brukes til innføring i skuespillerteknikker med hovedvekt på stemmebruk, bevegelse, spill på scene og mot kamera. I tillegg får du innføring i filmfaget. Når du jobber i et så tett miljø, vil du få god innsikt i alle aspektene i en produksjon.

Ved siden av skuespillerdelen vil du også lære om lys, lyd, sminke og kostyme. Høsten vil ha flere mindre produksjoner, hvor du vil få verdifull erfaring både foran kamera og på teaterscenen.

Våren

På våren jobbes det normalt med færre og større produksjoner. Både tradisjonelt teater og film.

Som filmskuespiller vil du få roller i de større filmene som produseres av filmklassen. I tillegg vil du også være med å sette opp teater for scene.

På våren drar du også til Hollywood. Et eventyr i seg selv.

Skoletur

Vi drar til Hollywood for å se profesjonelle produksjoner. Som kjent det beste stedet i verden for å  oppleve film og filmproduksjon. Når vi først er i Hollywood benytter vi anledningen til å besøke mest mulig av stedets filmseverdigheter. Vi drar på besøk til de store kjente filmstudioene, som har skapt en aldri så liten turistinndustri rundt sine virksomheter. I tillegg får du som elev på Nordmøre Folkehøgskule sin Skuespillerlinje også anledning til å komme innenfor veggene på mere smale og kanskje vel så spennende filmselskaper. Vi lover en tur utenom det vanlige.

Lærer

Rolf Arne Berg er hovedlærer og er en av våre mest erfarne lærere. Han har utdanning både i musikk og teater, regierfaring, spilt i flere band, dirigert kor, oppsettninger av typen showkor, cabareter. I tillegg har han svært høy kunnskap om klang- og stemmebruk, PA/mikrofonbruk og teaterlys/sminke.