Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / Filmproduksjon

Filmproduksjon

Ledig plass
Studietur: Hollywood, Kosmorama Filmfestival Trondheim
Lærer: Raymond Grøvdal Hansen
Pris: fra 131.000,-
Oppstartdato: 27.08.2023

Dette er året hvor du kan ta et dypdykk inn i filmens fantastiske verden. Vi skal lære om alle aspektene innen kreativ filmproduksjon, og bruke den kunnskapen til å lage produkter vi kan være stolte av.  Vi avslutter året med en fantastisk tur til hele verdens filmhovedstad: Hollywood.

Hva får du jobbe med?

 • Idéutvikling og regi
 • Storyboard og manus
 • Kreativ klippeteknikk
 • Cinematografi og kamerateknikk
 • Lyssetting og colorgrading
 • Effektsanimasjon og motion design
 • VI LAGER FILM!

Utstyr og digitalt snacks

Vi bruker industristandard programvare som Adobe Premiere, After Effects, DaVinci Resolve, samt alt fra RedGiant Software for å nevne noe.
Ellers har vi et supert utvalg i kamera fra BlackMagic Design URSA og Pocket4k, til BM Cinema Cam, Speilreflekser, GoPro og drone. Alskens lyskit, dolly, jib og lydutstyr hører så klart også med. Til disp har vi også et bra lydstudio for voice over og foley-arbeid.

I tillegg til å lage kortfilmer i forskjellige sjangre vil vi begi oss ut på flerkameraproduksjoner, dokumentarer, musikkvideoer og reklamefilm. Visuelle effekter er mer vesentlig enn noen gang innen filmproduksjon, og vi skal ha workshops hvor vi lærer å gjenskape digitale effekter fra populære filmer og tv-serier.

Martine stod for klipp på Maren Klakeggs film «Kjære Far» som vant studentenes Oscar i 2020. Her er hennes melding til Nordmøre Folkehøgskole etter Oscarfesten:

Martine Argentina Hasvold

Freelance editor

«Etter 10 år står min NoFo-tid fortsatt som et av mitt livs høydepunkter. Her kan du forvente morsomme aktiviteter, vennskap som fortsatt står sterkt, en kanonbra stab, mye søvn, lite søvn og en lekeplass av proporsjoner. Det å filmnørde med masse tid til å utforske med god veiledning, leke og faile hardt uten konsekvenser var veldig viktig for meg for å finne ut at jeg ville satse på film. Om man lurer litt på hva man skal «gjørra med livet» eller om du vil «finne’ræ shæl» er dette et strålende sted å gjøre det»

Vetle Strøm

Klipper – Rådebank

Hvert år får vi oppdrag fra eksterne arbeidsgivere, så du må være forberedt på å ofre nattesøvnen for å rekke deadline. For et enda dypere innblikk i filmindustrien, vil gjesteforelesere fra bransjen holde workshops og dele sine erfaringer med oss. Som en velfortjent belønning etter et produktivt år, reiser vi på studietur til filmens mekka; Hollywood.

Trailer til «Stup med hodet først» (2020)

Hva vi vil gi deg:

 • Tid og fasiliteter til å jobbe flettene av deg (forutsatt at du har fletter. Har du ikke fletter får du tid og fasiliteter til å jobbe mye. Veldig mye)
 • Tilgang på alt utstyret du trenger for å produsere gode filmer
 • Praktisk tilnærmet undervisning i filmtemaer som du ønsker å lære mer om
 • Et pulserende film- og teatermiljø
 • Venner for livet – ingen garanti, men absolutt mulig

Hva vi forventer av deg:

 • At du jobber målrettet med fagene
 • At du er åpen og nysgjerring
 • At du møter presis
 • At du er en positiv og støttende elev
 • At du er en bidragsyter også utenom linjefaget
 • At gir av deg selv på gode dager, og tar i mot støtte på andre 

Studieturer

Linjefagstur – Hollywood

For virkelig å oppleve filmens pulserende verden fra innsiden, drar du på studietur til verdens film-metropol: Hollywood. 

Vi skal selvfølgelig gå på trynet inn i obligatoriske turistfeller, men lærerne vil benytte seg av sine kontakter i bransjen til å få omvisninger på locations som er lukket for turister og den vanlige mann i gata. 

Tidligere har vi brukt en dag på DreamWorks Animation Studios, besøkt visual effects fasilitetene til Ntropic og leika oss med kamera på Red Studios. Et besøk til Los Angeles Film School hører også med.

Vi kan heller ikke besøke Los Angeles uten omvisning på Warner Brothers Studios, eller å tilbringe en dag på Universal Studios Themepark. Harry Potter world ligger jo der. Jeg mener, Harry Potter!! Vi tar toget fra platform 9 3/4, og kanskje unner vi oss til og med en sjokoladefrosk fra Diagon Alley på veien.

Det blir et innholdsrikt og hektisk program men vi legger inn noen avbrekk og fridager også. Kanskje vil du tilbringe fridagen på Santa Monica Beach, eller kanskje du blir med en gjeng til Six Flags Magic Mountain for adrenalinkick av uante proporsjoner? Eller vil du heller vandre i gatene og kjenne på rød løper-glamour Dolby Theatre? 
Mulighetene er mange.

Vi skal så klart oppleve hva Los Angeles som storby har å by på ellers også. Det kan være alt ifra musikaloppsetninger, konserter, eller å se en storfilm på en av verdens største IMAX-kinoer. Hvem kan si nei til et 620 kvadratmeter stort lerret?

Elevenes medbestemmelse i innholdet av turen er i fokus hos oss, så vi setter av tid i klassen til å diskutere andre aktuelle og interessante reisemål og opplevelser i Los Angeles.

Linjefagstur – Kosmorama Internasjonale Filmfestival

Trondheim ligger bare noen steinkast unna (2540 kast, dersom du kaster en stein 50meter. Det er fortsatt ganske nærme). Da kan vi ikke med god samvittighet la Kosmorama Internasjonale Filmfestival gå av stabelen uten vår tilstedeværelse. De setter opp ca 80 filmer fra hele verden og i alle mulige sjangre. Vi får ikke med oss alle, men vi bruker et par dager i byen og velger på demokratisk vis ut de mest interessante. Det blir uansett en flott opplevelse hvor vi får servert noe annet enn det Netflix og Disney+ har å by på.

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. .

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre skiteknikken du allerede har ?
Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

Skoleåret avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Raymond Grøvdal Hansen

Lærer Filmproduksjon

Raymond har til tross for navnet så vidt oss bekjent ikke sittet inne. Det vil si inne sitter han hele tida og redigerer, legger på spesialeffekter, korrigerer lyd og lys, eller holder på med andre mørke hemmeligheter som filmnerder fyller dagene, og helst nettene, med. Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til trening, til gode historier og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teeside i England.

+47 936 74 147

Andre lærere på linjen

Erkki Morten Klami

Hege Lauritzen