Filmproduksjon

Dette er året hvor du kan ta et dypdykk inn i filmens fantastiske verden. Vi skal lære om alle aspektene innen kreativ filmproduksjon, og bruke den kunnskapen til å lage produkter vi kan være stolte av.  Vi avslutter året med en studietur til verdens filmhovedstad Hollywood - Los Angeles.

Du får jobbe med;

  • Idéutvikling og regi
  • Storyboard og manus
  • Kreativ klippeteknikk
  • Cinematografi og kamerateknikk
  • Lyssetting og colorgrading
  • Effektsanimasjon og motion design
  • VI LAGER FILM!

 

I tillegg til å lage kortfilmer i forskjellige sjangre vil vi begi oss ut på flerkameraproduksjoner, dokumentarer, musikkvideoer og reklamefilm. Visuelle effekter er mer vesentlig enn noen gang innen filmproduksjon, og vi skal ha workshops hvor vi lærer å gjenskape digitale effekter fra populære filmer og tv-serier.

Hvert år får vi oppdrag fra eksterne arbeidsgivere, så du må være forberedt på å ofre nattesøvnen for å rekke deadline. For et enda dypere innblikk i filmindustrien, vil gjesteforelesere fra bransjen holde workshops og dele sine erfaringer med oss. Som en velfortjent belønning etter et produktivt år, reiser vi til Hollywood - USA for å besøke RED studios, Warner Brothers, andre filmstudio og aktuelle locations.

Du trenger ingen forkunnskaper innen filmproduksjon, men du må være interessert i intenst arbeid, ha det gøy, teamwork og å lære mer om film.

I tillegg til linjefaget har du muligheten til å engasjere deg innen teater, musikk, friluftsliv, idrett, eller gjennom noen av våre mangfoldige tilbud av valgfag.

Utstyr:
Kessler Crane Jib
Kessler Crane Dolly
Shape skulderrig
Black Magic Cinema Camera
Black Magic URSA Camera
Canon 7Dmk2 DSLR
LED lyssystem
Varizoom "Steady cam"
Greenscreen
Gode PC & Mac arbeidsstasjoner

Mulige gjesteforelesere:
Halvar Witzøe - Regissør 
Davi Stein - Compositor (the Matrix m.m)
Steinar Hasselö - film-wikipedia
 

Turer:
Hollywood - USA
Åre Skisenter
Trondheim - NRK
Frivillig tur til London VFX Festival