Send søknad
Søk på linjen
Hjem / Linjer / E-sport

E-sport

Venteliste
Studietur: Dreamhack Winter og andre events
Lærer: Erkki Morten Klami
Pris: fra 114.800,-
Oppstartdato: 23.08.2020

Møt andre dedikerte spillere, dann lag og delta på kamper og turneringer. Du lærer om samarbeid, kommunikasjon, trening, taktikk og fysisk fostring. Avgjørende når hvert millisekund teller!

På linja «E-Sport» får du muligheten til å danne lag med dine klassekamerater i spill som er sentrale innenfor e-sporten. Her får du muligheten til å fordype deg i spillets mekanikker, taktikk og lagspill. Vi fokuserer mest på spillene Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends, og er selvfølgelig åpne for alle ferdighetsnivå.

Counter Strike: Global Offensive er et av spillene du kan velge blant på linja E-sport. Foto: Valve Co.

Emner og innhold på linjen i løpet av skoleåret er:

 • Spillmekanikk i valgt spill og finpussing av teknikk
 • Analysere proffkamper, samt planlegge og praktisere strategier
 • Teambuilding
 • Deltakelse i diverse turneringer
 • Spill i media
 • Idrettspsykologi og kommunikasjon
 • Tekniske kurs innen videoproduksjon og bildebehandling
 • Introduksjon til streaming
 • Fysisk fostring og ernæring, skal man være på topp må man være i form

Linjefagstimene vil bestå av forelesinger, trening, terping og atter trening. Av og til krydres timene med gjesteforelesere hentet fra toppsjiktet innenfor norsk og europeisk spillverden

Hver elev stiller med egen datamaskin med nødvendig programvare da skolen ikke leier dette ut. Skriv i søknaden om du spiller «League of Legends» eller «Counter Strike: Global Offensive», om du er en ny eller rutinert spiller, og hvilke ambisjoner du har for skoleåret.

Nofo var plassen der jeg fikk kombinere min lidenskap for gaming, reising og konkurranse, med andre elever som hadde samme interesser og forståelse for hva jeg drev med på en daglig basis. Jeg fikk fremdeles være en semiproff gamer, men også ha tid til det sosiale, der jeg fikk møte venner som kommer til å vare livet ut. Å gå et år på nofo er noe jeg alltid kommer til å være takknemlig for at jeg bestemte meg for å gjøre. En skreddersydd esport opplevelse, herlige mennesker av alle slag, og reising til spennende destinasjoner. Hva er det ikke å like?

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen

Nordavind

Som både tidligere elev og praktikant ved Nordmøre Folkehøgskule har jeg fått privilegiet av å tilbringe et og et halvt år på verdens beste skole. Så mange gode minner, så mange gode venner og så hinsides bra personale. Personlig var det veldig blandede forventninger til å starte på folkehøgskole, men det finnes ingen eller ingenting som kan overbevise meg om at det ikke var verdt det!

William Bjørnsen

Coach – Bitfix

Studieturer

Dreamhack Winter og andre events

Vi drar på studieturer til diverse spill events. Noe annet ville nesten vært rart. Turneringer og andre samlingsteder for lidenskapelige spillere er en viktig læringsarena for spillere som vil opp og fram.

Studieturen(e) legger vi til de mest aktuelle turneringene hvert år. Tidligere har vi reist til blant annet Dreamhack Winter i Jönkoping, Copenhagen Games i Danmark, IEM i Katowice og Insomnia Gaming i Birmingham. Hvor vi drar kommende skoleår er det blant annet opp til deg og dine klassekamerater å bestemme.

Bildet er fra Dreamhack Winter 2018. Foto: privat

Dersom det dukker opp LAN i skolens nærområde, blir det mulighet for å ta turen dit også. For å bli bedre må du spille mye og helst konkurrere på arrangementer der du får kjenne på å skulle prestere under press. Samtidig er den sosiale biten med turene viktig. Vi tilbringer mye tid sammen på linja og det er nødvendig å jobbe med å trives sammen for å kunne prestere i en gruppe.

Høst – vinter – vår

På høsten reiser hele skolen på overnattingstur i vakre Trollheimen. Dette er en friluftsliv-light tur i skolens nærområde. Her koser vi oss med små turer, konkurranser, utemat og frisk fjelluft. 

Vinterturen går til Aare Alpinsenter i Sverige. Vi busser oss over grensen og tilbringer 5 dager i et av nordens mest allsidige skitrekk. Vi arrangerer kurs i brett og ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne.

Vårens vakreste eventyr avsluttes med en felles skoletur til Valsøyfjorden. Der telter vi, griller og utfordrer oss selv i klatreparken, velter rundt i kajakk og synger sanger rundt leirbålet.

Hvem passer linjen for?

Linjen passer for alle som vil fordype seg i dataspill som Counter Strike og League of Legends. Du trenger ikke være ekspert fra før, men du må ha noe forkunnskap i spillet du vil fordype deg i.

Dette vil du lære

 • Danne et lag og konkurrere sammen i tykt og tynt
 • Lære om samarbeid og kommunikasjon
 • Analysere kamper for å forbedre deg og gi deg nye idéer
 • Å være aktiv flere ganger i uken. Kropp og sinn må pleies om man skal være på topp!

Våre forventninger til deg

 • Du er engasjert og positiv
 • Du ønsker å utvikle deg selv
 • Du kommer med egen datamaskin og programvare
 • Du tåler å diskutere med laget ditt om hvorfor en kamp gikk skeis
 • Du stiller opp for laget ditt
 • Du bidrar for å oppnå et trivelig klassemiljø
 • Du bygger opp dine medelever

Erkki Morten Klami

Lærer E-sport

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

+47 482 54 550

Andre lærere på linjen

Kjell Gunnar Polden