Det var spenning knyttet til linjefagsturene i år. Vi forholder oss til nasjonale råd om smittevern pluss sunn fornuft, så vi visste ikke om det ble tur før den siste pressekonferansen fra regjeringen et par dager før avreise. Tur ble det! Vi pakket ned antibac, meterslinjal og munnbind i sekken og dro ivei!

Fotostudenter i Dovrefjella.

Vi i Foto-Reise tjuvstartet riktignok på årets linjefagstur med en kort tur til Røros allerede i februar. Både Rørosmartnan og Femundløpet ble avlyst i år, så det fikk vi ikke med oss, men det var plenty å gjøre i Røros likevel. Der skulle vi se verdensarvbyen, kjøre hundeslede og se på ruinene av Chistanus Sextus-gruva ute på Rørosvidda. Dette ga oss gode muligheter til å ta bilder av en unik by, mange fine huskyer og få inn litt norgeshistorie ute på vidda.

Rørospanorama @dinabraathen

Den «ordentlige» linjefagsturen startet en måned senere. I et pandemifritt år vil vanligvis linjefagsturen bestå av et interrail ute i Europa, men i år ble planen en reise gjennom landet, mest med tog. Dovre, Geilo, Flåmbanen og Bergen var hovedstoppene. Vi snødde oss fast på Dombås da E6’en blåste igjen, men vi kom oss etterhvert til Furuhaugli fjellhytter der vi skulle overnatte, få fotokurs med Lina Kayser og guidet moskussafari. Moskusen var litt sjenert denne dagen, og beina begynte å bli trøtte så vi valgte å ikke gå nærmere, men moskus fikk vi sett og mange fine bilder fikk vi tatt.

Et lite miksgalleri med fokus på natur og omgivelser, Dovre, Geilo, Bergen og Flåmbana fra linjefagsturen. Klikk på bildene for full størrelse!

Etter en kveld med fotokurs og god mat på Furuhaugli Fjellhytter, satte vi kursen mot Geilo. Dette var tenkt som en etappe med litt Rest and Recreation, med avslapning i leiligheten vi hadde leid med egenlagde middager og en tur til Dagali Fjellpark for å kjøre akebrett i stor hastighet. PÅ turen videre mot Bergen by hoppet vi av toget halvveis for å hoppe på et annet tog for å ta det som er Norges vakreste og villeste togtur – Flåmbana. Etterpå fullførte vi turen til Bergen, der vi skulle øve oss på gatefoto og mer bilder av dyr i Akvariet i Bergen. Akvariet i Bergen ga oss muligheten til å ta bilder av dyr i mer kontrollerte former. Ville dyr oppå Dovrefjell er hakket mer tricky. Det ble også en hel del bilder av hunder som vi møtte på vår vei.

Dyr-som-vi-møtte-på-turen-galleri. Klikk på bildene for full størrelse!

Gatefoto er en spennende sjanger. Her er det ikke så mange regler, men poenget kan være å få fanget noen magiske hverdagsøyeblikk. Bergen er en flott by for denne sjangeren, både med tanke på folkene i byen og hvordan byen ser ut. Mye liv og røre. Heldige med været var vi også. VI så ikke en dråpe regn de dagene vi var der (!).

Etter dette begynte vi sånn smått å runde av turen. Noen hoppet av toget på vei hjemover, men mesteparten ville «hjem» til NoFo en snartur før de tok kombinert vinter- og påskeferie. Dette var en lang tog-etappe som ga interrailfølelsen! Alle var enige om at det hadde vært en fin tur! Sjekk ut instagrammen vår, @nofofotoreise, for flere bilder, reels og stories 🙂 fra året som har vært. Alt blir bra!