På Nordmøre Folkehøgskule fokuserer vi enda mer på delte opplevelser i juletiden. Forrige uke ble forberedelsene til juleballet satt i gang, og i den anledningen så intervjuet vi i mediagruppen elevene her om hva de gleder seg mest til ved juletiden og hva de tenker om å forlate NOFO i nesten tre uker. Vegard Skeide gleder seg, for eksempel, mest til å se julelysene fylle gangene.Basisgruppe 5 (Andre Carlos, Vegard Skeide, Maiken Kjevik Rødahl, Kaia Lowerson, Camilla Svendsen og Ester Paulsen)

En annen tradisjon som alle her på skolen gledet seg til var juleballet, og for at det skulle bli noe av trengte vi komiteer som får juleballforberedelsene i gang. Så i uken som ledet opp til ballet ble hele skolen delt inn i grupper som hadde i oppgave å få skolen klar til juleballet. Noen valgte kosegruppen som sang på gamlehjemmet og lagde musikkvideo, mens andre valgte pyntegruppen for litt ekstra sovetid midt på dagen.

Iver Døving: Jeg gleder meg mest til å komme hjem til familien til jul. 
Sunniva Ytterhaug: Kommer til å savne folkene ved nofo veldig masse denne julen. Visste ikke at man kunne bli så glad i så mange mennesker på så kort tid.

Kosegruppen har holdt på med litt forskjellig. De lagde en musikkvideo som ville gitt hvem som helst julestemning, og det ble ikke bare sang for gamlehjemmet, for de tok seg rett og slett en tur ned til kjøpesenteret her i Surnadal også. Gruppen har også spredt glede og julestemning til trøtte elever ved å gi ut pepperkaker og gløgg ved en av morgensamlingene, og for å fortsette den suksessen gav de ut lussekatter på lucia dagen, 13 desember. Noe av det viktigste i advent er julestemningen, og det kan vi på NOFO takke kosegruppen for.

Kos og begeistring-gruppa går Lucia (Benedikte Sivertsen)

Pynte- og organiseringsgruppen sang derimot ikke like masse. De jobbet hardt med å lage personlige bordkort og dekorasjoner til juleballet. Takket være denne gruppen at vi har det så fint og julete her på skolen. Gymsalen vår ble også pyntet i uforglemmelig stand til juleballet, og ble nok (ifølge vår objektive mening) det vakreste juleballet i NOFOs historie. Under ballet ble det satt opp en photo booth i regi av organiseringsgruppen, hvor elever fikk ta gruppebilder sammen som vil bli lagt ut på vår facebook side i den nærmeste framtid (med mindre det allerede har blitt lagt ut). Det ble også organiserte kåringer, hvor vi fikk stemme på kategorier som årets par, årets drama queen, og ballets konge og dronning som selvfølgelig ble vunnet av NOFOS king AND queen Kian Shane Consul.

 Ballets konge og dronning (Kian Shane Consul)
Ballets konge og dronning (Kian Shane Consul)

Underholdningsgruppen har derimot hatt sine problemer som, for eksempel, hvordan de skulle kunne vise alle de flotte talentene og vakre ansiktene sine på scenen på lørdagen, med rettferdig scenetid for alle på gruppen. Selv om dette bydde på sine problemer så er vi unge ganske flinke på konfliktløsning. På lørdag under juleballet, framførte gruppen et show hvor de prøvde å hjelpe Guro Pettersen å få julestemning. Dette gjorde de ved å blant annet fremføre den klassiske “Jinglebell Rock” dansen fra Mean Girls filmen, synge julesanger og vise ulike sketsjer om NOFO-miljøet. Gruppens harde arbeid ble ikke forgjeves, da showet var en hit hos både elever og lærere.

Underholdningsgruppen (Vanessa Andersen, Guro Pettersen og Hanna Kjelland)

Vanessa Andersen: NOFO har blitt mitt nye hjem, gleder meg allerede til å komme tilbake.
Nicolai Huseth Andres: Kommer til å bli deilig å komme hjem de første to dagene, men så vil det bli kjedelig. Her er vi så vant til å se hverandre hver dag og alltid ha noe å gjøre.

Den viktigste gruppen var nok matgruppen. Om dere ikke har fått det med dere er mat en hellig ting for elevene her på skolen. Når budsjettet begynte å bli litt stramt rundt juletiden, var det deilig å kunne se fram til et julekoldtbord. Denne gruppen har bakt, stekt og slavet på kjøkkene for at vi andre skulle få en nydelig middag før ballet, selv om noen av dem helst vil småspise julekaker. Victoria Fagerstrand forteller at det var god stemning og samarbeid på gruppen, og at de har fått et bedre samhold i løpet av uken. Hun forteller oss også at hun vil savne folkene, stedet og stemningen her på NOFO i juleferien, og at hun allerede gleder seg til å komme tilbake i januar.

Matgruppa lager bakevarer og middag på julefesten. (Tiril Blø Vinje, Marte Sletten Bergsland, Jenny Husås Houmb, Inka Ebner)

Den beste gruppen må nok være mediagruppen, og som rektor ville sagt “Det er helt sant”. Hvor de andre har jobbet hardt, har media jobbet hundre ganger hardere – spesielt vi som har skrevet dette innlegget. Mediagruppen har jobbet med sosiale medier, en julekalender og en koselig kortfilm inspirert av Love Actually som ble vist på juleballet. Julekalenderen, Krampus på NOFO, ble lagt ut på skolens instagram (@nordmorefhs) hver dag i uke 50, mens kalenderens finale ble vist under juleballet. Hver episode ble filmet og redigert fortløpende, noe som viser hvor hardtarbeidende og dedikerte mediagruppen er. Det ble lange kvelder med redigering og filming på gruppen, men vi må si at det var verdt det og at vi har kost oss veldig masse gjennom disse hektiske dagene. 

Dette ble nok et ball vi sent vil glemme. Alle har jobbet hard og effektivt her på skolen, og resultatet var mer enn verdt det: En gøyal kveld med fantastisk mat, suveren underholdning, koselig musikk, vakker dekor, og sist, men ikke minst, verdens beste folk. For som Nordmøre Folkehøgskule så stolt sier, “dobbel glede med felles opplevelser”!


Skrevet av Sunniva Sandvik Ytterhaug og Elise Bjørke Andersen