Halloween på NoFo er en spesiell affære. Plutselig kommer det en gjeng som ser ut for å ha vært i en fatal bilulykke og setter seg i matsalen og spiser. Som regel er det et makeup-prosjekt, filmprosjekt eller lignende som er på gang. I år var Halloween sterkt preget av et større samarbeidsprosjekt mellom Filmproduksjon, Makeup-artist og Filmskuespillerlinja. Linjene samarbeidet om å lage grøsserfilm og Halloweenuka var innspillingsuka, ergo var det alltid noen blodige elever under måltidene nesten hele uka.

Grøsserfilminnspillingene tok plass over hele skolen. Filmlocations ble grundig sjekket ut og diverse ganger, lager og kjøkken på skolen ble omformet til åsted for ulike grusomme hendelser. Titt og ofte så du filmcrewet rigge til mengder av lys-, lyd- og filmutstyr på uvante plasser for å få de klippene de skulle ha. Lyset sto på på filmproduksjonsrommet til sent på natt hele uka etter som det alltid var noen som skulle filme et klipp eller satt med etterarbeidet. Alt for å rekke premiere på selve Halloweenkvelden.

Halloween handler jo mye om det skumle og makabre, og det er ikke uvanlig at Halloween-feiringen blir litt blodig, men det er ikke uten grunn at Halloween på NoFo er så gjennomført realistisk blodig. Make-up-artistene jobber uten stans hele uka for å gjøre skuespillerne klare for innspilling. De mest kompliserte jobbene tok flere timer å legge, en krevende øvelse for både skuespillerog makeup-artist, men resultatene taler for seg. Det ble også en hel del effektsminke utenom filminnspillingene spesielt i sammenheng med selve Halloweenkvelden. Det gikk med mye latex, rødfarge og gelatin denne uka!

Foto-Reise dokumenterte Halloweenuka på flere vis. En del av uka gikk med på å fotografere makeup-artistene i aksjon og på settet til Filmproduksjon of filmskuespillerne, og selve Halloweenkvelden. Bildene fra dette ser dere over hele denne artikkelen. Det ble også flere shoots i fotostudioet for å dokumentere kostymene og for å sikre at kostymene som elevene hadde laget ble foreviget.

Det ble godt med besøk i det nye fotostudioet på Halloweenkvelden. Da var det arrangert photo-booth slik at de som ville kunne komme innom Mange av elevene var innom for å få tatt et bilde av kostymet sitt eller for å få tatt bilde sammen med. Foto-Reise-elevene sørget for blitzlampene glødet utover kvelden.

Det er selvfølgelig ikke bare i skoletiden Halloween skulle markeres. I år tok elevene styringen på den utenomfaglige Halloween-feiringa og erklærte at her skulle det markeres til langt utpå helga. Halloweenkomiteen vartet opp med mordleker, kostymekonkurranse, mat og aktiviteter på Halloweenkvelden i en pyntet gymsal, der også premiæren på grøsserfilmene skulle holdes. På kjøkkenet ble det laget små-makrabre retter til selve Halloweenkvelden. På Nordmøre Folkehøgskule var det i år Halloween i alle ledd 6 dager i uka! Man har det ikke mer moro enn det man ordner selv og i år sørget elevene for at Halloween ble minneverdig!