Her svarer vi på spørsmål vi ofte får:
Det får du vite første skoledag. Vi ønsker mest mulig mangfold på internatavdelingene, derfor er det sannsynlig at du deler du rom med noen fra en annen linje og fra en annen kant av landet enn deg. Standarden hos oss er dobbeltrom men vi har noen få enkeltrom tilgjengelige.
Har du behov for enerom må du krysse av for dette i søknadsskjemaet og ta kontakt med skolen. Vi anbefaler dobbeltrom, men samtidig forsøker vi å imøtekomme de som av ulike årsaker trenger enerom.
Våre standard dobbeltrom uten ekstra kostnad har ikke eget bad på rommet. Vi har forøvrig noen rom med bad som koster 600kr mer pr mnd.
Du kan bruke «lærertyggis» eller sticky tack på veggene, men du kan ikke slå inn spiker eller bruke tegnestifter. Vi anbefaler alle å sette sitt personlige preg på rommet ved å bruke bilder, plakater osv.
Ja, du har tilgang til trådløst nettverk på hele skolen.
Det er ikke innetider. Elevene har egne nøkler til internatene, men klasserom og enkelte avdelinger stenges vanligvis kl 23.00. Unntak gjøres ved avtale med lærer.
Nei, det er selvsagt mulig å være på skolen selv om det er frihelg.
Skolen er kun stengt i ferier.
Som elev på folkehøgskole har du rett til fullt lån og stipend fra Lånekassen. Du kan se mer om dette på Lånekassen sine nettsider.
Her finner du et oppsett for prisen for linja du har valgt, eventuelle tillegg for romtype og totalpris for skoleåret.
Nordmøre folkehøgskole har alt du trenger inkludert i prisen. Du får nødvendig undervisningsmateriell, turer, rom, og 4 måltider hver dag. Det er likevel ikke dumt å ha litt lommepenger.
Vi sender deg faktura på epost rundt den 1. i hver måned. Denne fakturaen har forfall den 15. i hver måned
Vi fakturerer etter din betalingsplan, med første faktura i september, og siste faktura i mai. I september og januar er beløpene større, dette er fordi dere får mer i stipend/lån disse to månedene
Faktura betales helst i nettbanken din, men hvis du ikke får brukt nettbank kan du betale med kort på kontoret vårt.
Du må ha reiseforsikring som er gyldig igjennom hele ditt opphold som elev. Mange har dette gjennom sine foreldre men dobbeltsjekk for å være sikker.
Du trenger gyldig pass til studieturen. Gjerne fiks dette iløpet av sommeren slik at du er sikker på å ha dette klart til turen.
Vi anbefaler at du tegner egen innboforsikring, eventuelt sjekker om du er dekket av familiens innboforsikring. Skolens forsikringer dekker ikke tap av private gjenstander.
Skoledagen begynner i med felles samling i foredragssalen kl. 08:30. Ordinær undervisning avsluttes ca kl 15. Etter middag har du fri såfremt du ikke har valgfag etterpå. Valgfagene starter ca 16.30 og varer fram til ca kl 18.00
Du har ca 14 timer linjefag, og 22 timer fellesfag. I fellesfagene ligger også valgfagene. Av valgfag har du minimum 7 timer i uken.
Det er vår betegnelse for alle fag som ikke er spesifikt for din valgte linje. Det er alle de fagene som er «felles» for alle elevene på skolen. Noen av disse fagene er obligatoriske for alle, noen av dem kan velges.
Det er alltid en lærer som har vakt på skolen slik at elevene har noen å kontakte ved behov. Tilsynsvakten er tilgjengelig under alle måltider i spisesalen, og går ellers med en mobil dersom du trenger akutt hjelp (for eksempel legebesøk el). Tilsynsvakten har eget rom på sjolen og kan også kontaktes om natta dersom det skulle oppstå en akutt situasjon.
Alle får time på det lokale legekontoret ved behov. Fastlegebytte er derfor ikke nødvendig.
Definisjonen av frilynt er ifølge det store norske leksikon «Fordomsfri, tolerant og frisinnet». Noe vi strever etter å være hver eneste dag. Hos oss er du velkommen uavhengig av livssyn, kjønn eller legning.
Som de aller fleste gjør vi ikke nok. Vi prøver så godt vi kan å forbedre oss hele tiden og har fokus på dette igjennom skoleåret. Du kan lese mer om hva vi gjør for klima og miljø her