Innenfor idrett, som kampsport, sjakk og fotball er du avhengig av å være hundre prosent til stede i nuet. Samtidig er du nødt til å avse noen prosenter til å tenke fremover. Dette er både interessant og utfordrende. Du skal utnytte godfoten, samtidig som du skaper gylne øyeblikk og jobber hardt for utvikling både på kort og lang sikt.

Nordmøre Folkehøgskule har undervist kampsport i 30 år og var den første skolen i Norge som startet med dette. ITF Taekwon-Do har vært hovedsatsingsområdet, og, for å bryte med prinsippet om ydmykhet; Vi er usedvanlig dyktige innenfor kampsport. Men vi har lærerkrefter som har et videre spekter av ferdigheter. Lærere som kan mye om mye. Det være seg kampsport, annen trening og idrett, eller på det kreative, kunstneriske eller filosofiske plan. Vi sitter inne med solid kompetanse i alle linjefag og valgfag ved skolen.

Pandmien har vært utfordrende for mange, men i folkehøgskolen har vi på et vis fått leve i vår egen boble. Her lever vi og trener vi som normalt. De som startet på kampsportlinja vår som nybegynnere i høst har fått en unik mulighet til en utvikling som ikke er mulig i en ordinær klubb. Og de som kom inn med et allerede høyt faglig nivå har fått drive med sitt under kyndig og positivt kritisk veiledning. I tillegg til timene ved skolen har vi tett samarbeid med Surnadal NTN Taekwon-Do klubb. Der har elevene et åpent tilbud om enda et par økter i uka hvis de ønsker det. 

Vi kjører allsidig på skolen og utnytter de gode fasilitetene vi har. Vi har også en unik natur her omkring som vi benytter oss av de gangene vi tar en pause fra drakta. I høst har vi vært ute og fått med oss mye av det området har å by på. Blant annet har vi vært med på slakting av hjort og elg. Av dette skal vi lage herremåltider for gruppa.

Undertegnede går over i pensjonistenes rekker til sommeren, men vil fremdeles bli å finne på skolen for å undervise ITF Taekwon-Do. Etter 40 år med kampsport er det ikke bare å gi seg sånn uten videre. Anders Braaten tar over hovedansvaret for klassen. Han har en unik kampsporterfaring, er høyt gradert innen flere stilarter i Kung Fu, og har solide ferdigheter både i Kali, boksing, kickboksing og BJJ.  

I tillegg blir vi en trio som tar oss av Taekwon-Do delen av undervisningen. Satsingen blir større en noen gang. Harald Polden og Mia Gulbrandsen flytter tilbake til Surnadal og vil sammen med gamlelæreren sørge for å ta ITF Taekwo-Do biten til nye høyder. Mia er tidligere Nofo-elev, konkurranseutøver, og et fyrverkeri av en instruktør! Harald Polden er mangeårig konkurranseutøver, med gull og sølv fra junior EM for lag. Han har også sølv i individuell sparring fra senior VM og lag-gull senior mønster. De siste årene har han konkurrert MMA for Evolve Academy i Trondheim og undervist K1 der. Sammen med den allsidige linjeansvarlige Anders Braaten blir vi dynamitt!