Musikk og Lydproduksjon New York

Dette er linja for deg som elsker å musisere. En hovedaktivitet er samspill i band, eller solospill hvis du foretrekker det. Vi produserer konserter og du får stå på scenen eller styre lyden hvis det er mer din greie. Du får personlig veiledning på instrument og lærer deg studioarbeid. Studietur til verdensmetropolen New York.

Du får jobbe med:

  • Samspill i band med veiledning
  • Samspill eller solo i mindre grupper
  • Personlig veiledning på instrument
  • Konsertproduksjoner, turnè
  • Studioarbeid, - Tracking, pålegg og miksing
  • Musikkproduksjon med programvare
  • Samarbeid med Filmproduksjon
  • Besøke proffe lydstudioer både lokalt, og i New York

Musikk
Egenøving og samspill fyller musikkhverdagen. Du får spille så mye du vil. Alene eller i samspill med andre, uansett med kyndig veiledning. I samspill i små og litt større sammensetninger trenes du både i egen framføring og i å lytte til andre. Sammen er som regel bedre enn alene også i musikkens verden. Målet er fremføringer på skolen og på turne.

Lyd
Som lydtekniker på scenen og i studio jobber du tett med musikerne. Her får du boltre deg på miksepulten og være ansvarlig for lyden ut i salen og scenelyden for musikerne. I studio spiller vi inn egen og andres musikk. Mest coverlåter eller kanskje skriver du sanger selv og trenger medmusikere til å realisere idéene dine?

På Musikk og Lydproduksjon får du muligheten til å utvikle deg som musiker både på scenen og i studio. Spille musikk av forskjellige sjangre med de andre musikerne på linja, enten det er cover eller egenkomponert låtmateriale. Skolen har ulike øvingsrom for band og for individuell øving. Du kan legge opp selv hvordan musikkhverdagen din skal være. Linjelærer gir veiledning i bandsamspill, og gir en-til-en instrument-timer.
 

Å spille konsert er hovedmålet for musikere flest. Vi arrangerer konserter i større og mindre skala, både på skolen og i lokalmiljøet. Et av målene for året er å gjennomføre en liten turné: Leie henger, fylle den med musikk- og lydutstyr, hekte den på minibussen og dra et helt annet sted og spille konsert.

På skolen har vi et fulldigitalt lydstudio. Her får du kjenne litt på hva som kreves av en musiker under studio-innspilling, men også å prøve deg som lydtekniker/produsent bak miksepulten. Vi kommer i tillegg til å ta en del turer til DreamFarm Studios, et profesjonelt studio med topp teknisk utstyr.

Vi samarbeider med skolens linje for Filmproduksjon. Det vil handle om å styrke lyd og musikkbiten i produkjonen av en film. Her kan du også prøve deg som filmkomponist om du har et kreativt hode.