Lydproduksjon New York

På Lydproduksjon – New York får du prøvd deg som lydtekniker på konserter, som tekniker i studio og som lydansvarlig på filmsettet. Vi samarbeider med musikk- og filmlinjen på skolen, men også med lokale aktører som DreamFarm Studios og Surnadal Kulturhus. Her får du prøvd deg i flere forskjellige settinger hvor lyden står i sentrum. Visste du forresten at Nazgûl-skrikene i Ringenes Herre består av Peter Jackson sin kone som kauker, blandet med plastkopper som skraper mot hverandre? De er selvfølgelig behandlet med effekter i studio.

  • Få sceneproduksjonene til å gå som smurt når du er bak spakene på miksepulten.
  • Samarbeid med musikkelevene i studio og få prestasjonene deres til å skinne!
  • Bruk omgivelsene rundt deg og hva enn du måtte finne for å lage den perfekte lydeffekten til filmen du er lydansvarlig for.
  • Få innblikk i hvordan forskjellige typer mikrofoner fungerer og hvor de kan plasseres for å oppnå best mulig resultat.
  • Lær om alskens effekter som EQ, kompressor, romklang og ekko for å nevne noen.
  • Sett opp små og store PA-system og vær ansvarlig for lyden for arrangement av forskjellig størrelse.
  • Besøke proffe lydstudioer både lokalt, og i New York

FILM
Vi jobber sammen med filmklassen på større og mindre prosjekt i løpet av skoleåret. Her vil du lære om bruk av lyd og musikk i film og tv. Spill inn lyd på filmsettet og ta opptakene med tilbake til klasserommet hvor du synkroniserer, redigerer og finpusser på lydsporet til det passer perfekt til filmen.

MUSIKK
Som lydtekniker på scenen og i studio jobber man tett med musikerne på Live Musikk-linja. Her får du boltre deg på miksepulten og være ansvarlig for lyden i salen, samt lyden på scenen for musikkelevene. I studio spiller vi inn sangene musikkelevene har laget, eller kanskje skriver du sanger selv og trenger musikere til å realisere idéene dine?

Hverdagen på lydlinja varierer veldig. Du vil jobbe med praktiske oppgaver, både store og små, i tillegg til litt teori innenfor hva vi holder på med. En del av forelesningen vil foregå i Logic Pro X og Cubase, og det er anbefalt at elevene har en egen datamaskin med programvare som tilsvarer disse. Mot slutten av året tar hele klassen turen til New York, hvor vi besøker musikkstudio, opplever forestillinger og konserter og utforsker hva annet storbyen har å by på.

Ta del i å skape gode lyd- og musikkopplevelser og utvid kunnskapen din innenfor lyd, musikkproduksjon og miksing. Bli med filmlinja ut i felten med opptaker og mikrofon for så å ta opptakene med tilbake til arbeidsstasjonen på skolen for å sette det sammen. Sett opp produksjoner på scenen med lyd og lys, poler lyden fra den siste økten i studio, og bli med musikklinja på veien for å sørge for at kvalitetene på lyden er så bra som den kan være.