Skolen hjalp meg å velge riktig

På Nordmøre Folkehøgskule fikk jeg hjelp til å ta riktige valg. Karriereveiledningen hjalp meg veldig mye, og det at vi fikk utplassering var viktig for meg, sier Isabelle Shander.


Postet av: Kjell Gunnar Polden

Dato: 05.12.2014

~~Jenta fra  Bergen med svenske aner,  var usikker på videre karrierevalg, men etter et år på  Nordmøre Folkehøgskule, bestemte ho seg for hva ho ønsker å satse på. Etter jul blir det naprapatutdanning i Sverige. Isabelle gikk på Nordmøre Folkehøgskule i fjor, men har fremdeles god kontakt med skolen.  Ho er en av Norges beste utøvere innen ITF Taekwon-Do, og har i høst vært et par lange helger på skolen og trent. I tillegg holder ho kontakten med den lokale Taekwon-Do klubben. For Isabelle og mange andre er et år på folkehøyskole ikke bare et skoleår,men det er et viktig år for å stake ut veien vider i livet.  Vi har tid og anledning til å bistå elevene, og de som ønsker det får tilbud om coaching.
-  Vi har et tilbud om coaching for elevene. Men jeg opplever også at det noen ganger er ønske om praktisk veiledning når vi kommer i snakk om yrkesvalg. Uansett er det til slutt elevene selv som må ta valgene. Vi hjelper dem bare å styre dit de selv vil, sier Kjell Gunnar Polden, som har hovedansvaret for coachingtilbudet.
I tilknytning til yrkesveiledningen, gir skolen ofte tilbud om utplassering noen dager for å finne litt ut hva en går til. Dette har vært nyttig for mange.