Report from The Big Apple

Konsert-opplevelser med Bastille, STOMP og DeadMau5, Phantom of the Opera og Miss Saigon. Frihetsgudinnen, Ground Zero, The Met og Empire State Building. Times Square, Hard Rock Café. Og studio-innspilling i Williamsburg...


Postet av: Webredaktør

Dato: 18.04.2017

Første-inntrykket var enkelt. Mye skyskrapere!!! Og vi hadde tenkt oss oppi den nest høyeste... Dit dro vi også faktisk. Og hva heis-turen gjaldt, så kan man vel enkelt si at det gikk styggfort opp til 80. etasje. Nesten like fort som den ene heisen på Nordmøre FHS bruker på 4 etasjer!!! Ground Zero var et spesielt skue, og satte terrorangrepet i 2001 litt i perspektiv, da man så dimensjonene på fotavtrykket på de to tårnene til gamle WTC. Times Square ble et naturlig reisepunkt for mange på turen, og musikalen Phantom of the Opera går like ved. Skjerm-arealet på Times Square.... tja, ta en titt på bildene ovenfor. Vi tok en ferjetur til Staten Island, og fikk tatt en nærmere titt på Frihetsgudinnen. Turen tilbake gjorde inntrykk, og man kan trygt si at Manhattan ser meget bra ut sett fra sjøen.

Musikalsk og faglig sett skjedde mye bra. I tillegg til Phantom of the Opera var deler av klassene på musikalen Miss Saigon, mens resten dro på konsert i Barclay Center med bandet Bastille. Mondo Cozmo varmet opp. Utrolig fet konsertproduksjon; se bilder. Perkusjons-forestillingen STOMP imponerte mange, og i tillegg til syn og hørsel, så kjente man godt i kroppen lyden av de største oljefatene. Noen elever titta nedi egen lommebok, og tok seg råd til konsert med DeadMau5. De fikk jommen meg treffe fyren i egen person dagen etterpå.

Vi tok oss en tur på gospelgudstjeneste i Harlem den første søndagen; First Corinthian Baptist Church. Sangere, band, hammond-orgel og fullt trøkk. Kult å høre på. Det ble et fellesmåltid på Hard Rock Café ved Times Square, på linja si regning i løpet av turen, og det kan vel sies at det kom litt røyk fra VISA-kortet idet den middagen ble betalt. En smule dyrt, men spare-ribsen var himmelsk god, så hva skal man gjøre da?

Litt snobbete må man være på tur, så da drar man en tur på The Met og ser på kunst. Ekstremt stort museum, med kunst fra hele verden, og fra svært mange tidsepoker. For spesielt kunst-interesserte: Kjøp ukeskort!

Sist men ikke minst så må det nevnes at læreren i siste liten fikk landa en avtale om studio-innspilling i Williamsburg: Grand Street Recording. Her brukte vi 5 timer; 4 timer innspilling og en time miksing. To låter ble tracka inn på macen og kyndig bearbeidet av Ken Rich. Både Jake Lummus og Ken Rich er Grammy-nominerte studioteknikere. Grand Street Rec blir selvsagt besøkt på neste års linjetur, om gutta har tid. Men Annbjørn er flink til å mase, så det skal vel gå fint.

Veldig hyggelig og inspirerende tur.

Thank you, New York. We´ll be back!