Natus Vincere + Nordmøre Folkehøgskule

De første dagene i linjefagsuka hadde vi besøk av tidligere trener for NAVI (Natus Vincere) i League of Legends, Kristoffer Renè "Utama" Utama Odland. Han delte erfaringer fra profftilværelsen i Russland; hvordan han opplevde det å bo i et gaminghus og hans opplevelser ellers i e-sportverdenen.


Postet av: Raymond G. Hansen

Dato: 29.09.2017


På tirsdag hadde han et eget opplegg der han så gjennom replays og jobbet med hver enkelt spiller. Elevene fikk òg tips til hva de skal jobbe med fremover. Vi røsket Utama ut av den trange timeplanen for å få svar på et par spørsmål.

Ole og Utma etter intens økt med LOL

Hvordan var din opplevelse av Nordmøre Folkehøgskule?

En veldig god og varm opplevelse. Jeg koste meg sikkelig og fikk et godt inntrykk av skolen og linjen. Bra opplegg og det var imponerende å se hvor dedikerte elevene var.

Hva er den største forskjellen mellom opplegget på en FHS og profftilværelsen?

Største forskjellen er nok noe jeg også brukte tid på fortelle til elevene. I profftilværelsen spiller hver utøver 8-10 timer minmum hver dag. Spillerne rører ikke andre spill. De fokuserer bare på å bli bedre innen for sin egen gren.

Vil du anbefale spillere å søke på Nordmøre FHS?

Absolutt! Dette er et sosialt sted med godt opplegg og gode varme mennesker som bryr seg om deg.

*Natus Vincere er en av verdens største e-sportorganisasjoner, med utspring fra Ukraina. Organisasjonen har lag innen flere spill, blant annet League of Legends og CS:GO, som vi underviser i på Nordmøre Folkehøgskule. Siden oppstarten i 2009 har NaVi fått inn mer enn 52 millioner kroner i premiepenger.