Filmprosjekt

Film - og Filmskuespillerklassene på Nordmøre Folkehøgskule jobber intenst med årets første fellesprosjekt.

"Fictive Studio Productions"


Postet av: Kristian Lund Silseth

Dato: 03.10.2017

Elevene jobber i grupper satt sammen på tvers av klassene. Til å starte den kreative tankeprosessen mot ferdige filmidèer fikk hver gruppe sitt tema for filmen. En gruppe fikk "Frykten for det ukjente". I tillegg skulle filmen ha objektet "knust glass" og fargen svart som vesetlige fortellerelementer i historien.

Hver gruppe fikk ulike tema, objekt og farge som katalysatorer for sin kreative inngang til prosessen. Filmelevene og skuespillerne jobber tett opp mot hverandre så elevene får en realistisk opplevelse av hvordan det er å jobbe med film ute i den virkelige verden. 

Det er ikke lett å produsere film og tankeprosessen er lang. Tidlig i forløpet pitcha elevene idéene sine for produsenten. Det innebærer å selge inn idèen til den som sitter på penga.

Produsenten, pengesekken, eller rektor som han også er kjent som, er hard på hva han ønsker å høre under pitchen. Det er tidlig i prosessen, men det er mange kreative hjerner som tenker sammen. Oppstarten tyder på at det kan komme til å bli et vellykket prosjekt og det blir gøy å følge videre med i alt arbeidet som står igjen før det blir ferdig kortfilm.